Icoon

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Het was de zomer dat de prijs van een klein brood boven één miljoen roebel uitkwam. Het was de zomer dat de oogsten voor het derde achtereenvolgende jaar mislukten en de inflatie voor het tweede achtereenvolgende jaar de pan uitrees. Het was de zomer dat in de achterbuurten van afgelegen provinciestadjes de eerste Russen aan ondervoeding begonnen te sterven."

Het boek bestaat uit twee delen: deel één verhaalt hoofdzakelijk de periode rond het einde van de Koude Oorlog en is grotendeels beschrijvend, zowel qua politiek als samenleving. In dit deel komen de hoofdrolspelers stukje bij beetje naar de voorgrond. Deel twee handelt over de stappen die worden ondernomen om te voorkomen dat Komarov aan de macht komt in Rusland, wat vooral voor het Westen ten koste van alles moet worden vermeden. Het eindigt met een staatsgreep op oudjaar.

Naar goede gewoonte geeft Forsyth massa's informatie mee over het Rusland tijdens die periode. De politieke situatie wordt grondig uitgespit, maar ook de maatschappij in haar geheel, met intriges en sociale wantoestanden, wordt mooi neergezet. Een knappe thriller van net geen 500 bladzijden, maar ongetwijfeld is elke pagina onontbeerlijk om het verhaal volledig te kunnen vatten en te laten binnensijpelen. Schitterend boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: moskou