De gifhouten bijbel

Gelezen door: Miriam Lambaere (37 boeken)

Ik vond het een prachtboek. Het beste dat ik het laatste jaar las en dat waren er nogal veel. Het is een tragikomisch verhaal met een zeer grote literaire kwaliteit. Het blijft boeiend tot de laatste bladzijde

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
superwoman op 10 augustus 2012:
Inderdaad, te weinig bekend, dit boek. Prachtig gewoon! De vrouwen in het boek schrijven elk hun verhaal in hun eigen stijl. Het wordt stilaan duidelijk wat de kolonisatie zoal teweeg heeft gebracht.
Barbara Joseph op 23 oktober 2009:
Heel goed boek. Inderdaad niet bekend genoeg. Ik las het in het Engels maar ben benieuwd naar de Nederlandse versie. Het een goed beeld over de periode dat de Belgen in Kongo waren en is echt heel mooi geschreven!
Ann De Schryver op 23 februari 2009:
Dit naar mijn gevoel te weinig bekende boek hoort bij het allerbeste dat ik de voorbije jaren las, al kon het 100 pagina's korter. Ik ben er echter nog steeds niet achter of de Nederlandse versie erin geslaagd is de palindromen (=zinnen die je van voren naar achteren of omgekeerd kan lezen) van het Engels te bezwaren. Een prachtig boek, wel raad ik potentiƫle lezers steeds aan een dertigtal pagina's "door te bijten".
Miriam Lambaere op 14 februari 2006:
Een ongelooflijk boek, prachtig van stijl en beelden. Vooral de beeldspraak is uniek. Inhoudelijk zeer boeiend en ontroerend. Geeft een goed beeld van de Kongo periode van onafhankelijkheid wat voor ons Belgen wel een extra dimensie geeft.
Caroline Verbruggen op 21 januari 2006:
Ik heb het boek graag gelezen. In elk hoofstuk kwamen de 4 dochters verschillende keren met hun deel van het verhaal. Op die manier kreeg je een breder beeld over hun leven in de Congo.