De engel met de zaag

Gelezen door: Kris Borremans (78 boeken)

De engel met de zaag is een spannend misdaadverhaal dat zich afspeelt in het 19de eeuwse Antwerpen. Er gebeuren enkele gruwelijke moorden op prostituees. De dader, die zichzelf de Engel noemt, verminkt de lijken door telkens een voet af te zagen. Door de precisie hiervan geeft hij blijk van een goede anatomische kennis. Daardoor doet het verhaal denken aan Jack the Ripper. Het onderzoek door adjunct-commissaris Sipido en inspecteur Pécher loopt niet van een leien dakje omdat enkele hooggeplaatste heren ook wel eens een bezoekje aan de rosse buurt brengen, o.a. leden van het stadsbestuur. Daardoor ondervinden ze wel tegenwerking. Naast de moorden, ontdekken ze ook gevallen van kinderprostitutie. Jan Lampo is een historicus en dat merk je aan de nauwkeurige beschrijvingen van de ruien en de oude stadskern, dat is dan ook een van de sterke punten van het boek. Ook het dagelijks leven van toen is met veel oog voor detail weergegeven. Een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Een aanrader! De schrijver is historicus en dat merk je heel goed aan de beschrijvingen van het negentiende eeuwse Antwerpen, de weetjes over het dagelijkse leven in die tijd enzovoorts. het verhaal is toch wel gruwelijk. Een morodenaar waart rond en zaagt telkens een voet af van zijn slachtoffer. Het onderzoek van de Sipido en Pécher wordt behoorlijk tegengewerkt door de hoge heren die er alle belang bij hebben dat bepaalde potjes gedekt blijven. Mooie mix tussen detective en geschiedenis. Aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: ratteke (1 boeken)

Citaat: "Wie het oude Antwerpen nog gekend heeft met zijn kabberdoezen van de Jezuïetenrui tot de Zakstraat, van de Burchtgracht tot de Vingerlingstraat, zucht van heimwee."

Eindelijk een onvervalst, ouderwets misdaadverhaal, dat leest als een vertelling van Eugène Sue. 'De Engel met de Zaag' is een buitengewoon stadsmysterie met als hoofdfiguur de oude stad Antwerpen zelf.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: antwerpen