Steenbloed

Gelezen door: Bart Verdeyen (580 boeken)

Citaat: "'De grote verrassing is dat het geen verrassing is', zei hij. 'Zakenlieden komen hier laat op de avond met hun creditcards binnen en denken dat ze met een heleboel blondines seks zullen mogen hebben, maar Moulin Noir is geen bordeel.' 'Wat is het dan wel?' 'Een danstent... Hoewel alleen de meisjes dansen, zonder kleren aan. De mannen zitten alleen maar toe te kijken. En te verlangen.' Daar zijn mannen goed in, dacht Per."

Per Mörner heeft op het Zweedse eiland Öland een huisje geërfd. Dit huisje ligt naast een steengroeve. In deze groeve bevindt zich een donkerrode kalksteenlaag en volgens de legende zou dat versteend bloed zijn. Per heeft het niet getroffen. Zijn vrouw is er met een andere man vandoor; zijn dochter Nilla sukkelt met hartproblemen en moet een ingewikkelde operatie ondergaan en bovendien vraagt zijn verwarde vader zijn hulp. Per heeft een moeizame relatie met zijn vader, maar nadat de man op het nippertje ontsnapt aan een brand, besluit Per hem toch maar in huis te nemen. Pers vader heeft een verleden in de porno-industrie en het is dat verleden dat zijn vader en ook Per achterhaalt. De zaken komen in een stroomversnelling wanneer Pers vader voor de ogen van zijn zoon opzettelijk wordt doodgereden.
Dit is geen doordeweekse thriller. De auteur spendeert veel aandacht aan de menselijke kant, zoals de mysterieuze ziekte van Nilla. Ook voor de bovenmenselijke kant heeft hij veel aandacht door de beschrijvingen van elfen en trollen! Ondanks de soms 'rare' passages, heb ik toch van dit boek genoten!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (544 boeken)

Gitzwarte thriller, waarin alle personages gekweld en meestal eenzaam rondlopen. Moord en brandstichting verzwaren de plot ook en bovendien worden elfen en trollen ook al betrokken. Een stevige kluif voor de liefhebbers van dit soort verhalen. Theorin slaagt er wel in al de personages en hun achtergronden/belevenissen tot een intrigerend geheel te verwerken, zodat je blijft lezen en uitkijken naar de ontrafeling van alle geheimen. De afwikkeling van de plot en de uiteindelijke ontknoping ontgoochelden wel wat, maar dat is voor heel wat thrillers het geval.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Öland