Siddharta

Gelezen door: Anneleen Bertels (4 boeken)

Citaat: "In de schaduw van het huis, in de zon, die de oever van de rivier beschijnt, waar de boten hun ligplaats hebben in de schaduw van de waterwilgen, in de schaduw van de vijgenboom groeide hij op, Siddharta, de welgeschapen zoon van de brahmaan, de jonge valk, samen met zijn vriend Govinda, die evenals hij een brahmanenzoon was."

Prachtig geschetst boek, dat al een tijdje meegaat. het is wat te vergelijken met De aclhemist van Paulo Coelho, wat dan ook alweereen heuse aanrader is. Siddharta is het hoofdpersonage dat een reis door zijn leven maakt.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Hilde Broeckx op 22 mei 2006:
Zijn Franciscus van Assisi vond ik ook erg mooi. Die man kan sfeer brengen.
Stijn Kelchtermans op 14 januari 2006:
De contemplatieve levensbeschouwing waarin Siddharta finaal tot rust komt, was voor mij als lezer ietwat teleurstellend. Maar zelfs al volg je z'n analyse niet helemaal, je zal niet kunnen nalaten je met de zoekende Siddharta te identificeren. Ook zijn vaststelling dat de Grote Antwoorden niet zomaar voor het oprapen liggen in een of andere grote leer, en dat niets het eigen denken kan vervangen, zal de (post-)moderne westerse zoeker herkennen.

Als voor jou een goed boek gelijkstaat met de mate waarin het je denken verandert, is dit een aanrader. Én je hebt met dit dunne boekje weer wat Nobelprijsliteratuur achter de kiezen/ogen…