Op eigen gezag

Gelezen door: Bart Verdeyen (583 boeken)

Citaat: "Liebermans mond viel open en vol ongeloof klemde hij zijn handen om de leuningen van zijn stoel. Terwijl de neus van het vliegtuig loodrecht onder hem kwam te liggen, merkte Lieberman ineens dat de leuning van de stoel voor hem nu recht onder hem lag, alsof hij zich helemaal boven aan de helling van een absurd lange achtbaan bevond. Jammer genoeg voor hem zou Arthur Lieberman bij bewustzijn blijven tot aan het moment waarop het vliegtuig het onbeweeglijke object raakte waar het nu met zo'n vaart op af schoot."

Arthur Lieberman is het hoofd van de Amerikaanse Federal Reserve Board (de Fed). Doordat hij rechtstreeks invloed kan uitoefenen op de economie van de Verenigde Staten, is hij in feite de machtigste man van dit land en waarschijnlijk van de hele wereld. Er wordt een aanslag op zijn leven gepleegd wanneer hij het vliegtuig neemt van Washington naar Los Angeles. Het vliegtuig stort neer en alle passagiers, waaronder Arthur Lieberman, komen om het leven. Aan boord van dit vliegtuig zou zich ook Jason Archer hebben bevonden. Samen met zijn echtgenote werkte hij bij het bedrijf 'Triton', het grootste technologiebedrijf van de wereld.

Maar na een aantal dagen krijgt Sidney Archer haar man Jason aan de lijn. Hij was bezig met duistere zaakjes en wordt al snel beschuldigd van bedrijfsspionage. Er volgen al snel een aantal lijken die de verdenkingen op Jason en Sidney doen groeien. Alleen agent Lee Sawyer lijkt nog in de onschuld van de Archers te geloven.
Spannende thriller van David Baldacci. Deze roman speelt zich af in de informaticasector en omdat dit boek werd geschreven in 1997, zijn bepaalde onderdelen uiteraard gedateerd. Maar toch blijft dit boek een aanrader voor de liefhebbers van het spannende boek!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (703 boeken)

Zeer goed. Een mooi plot. Met kennis van zaken geschreven. Een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: