Een zomer zonder slaap

Gelezen door: Marc Dilliën (135 boeken)

Deze jonge schrijver, reeds winnaar van de Schaduwprijs en De Gouden Strop, is met Zomer zonder slaap aan zijn derde boek toe. Ik meen dat hij soms wat teveel moeite doet om alles mooi te formuleren, dit leidt tot ongelukkige vergelijkingen en beelden zoals: Een zacht vrouwenparfum vermengde zich met de lekkere geur van pasgeprint papier, - Walter voelde zich alsof hij zonet in een drol had getrapt,- de hond blafte alsof er twintig katten aan zijn staart hingen.

Gelukkig zitten er genoeg degelijke metaforen en beschouwingen in het boek: Het drama in Blaashoek begon zoals alle grote drama's: met een onbenulligheid.- Freddy klapte ineen en sloeg tegen de toonbank, waar van zijn laatste adem enkel de damp overbleef.- Hij wilde alles op een rijtje hebben voor zijn moeder haar haken in zijn misère sloeg.- Om een psychopaat te herkennen moest je er zelf een zijn.Gerechtspsychiaters, de kwakzalvers van deze tijd. 

Misschien had hij ook wat meer tijd moeten besteden aan de uitwerking van een aantal personages, interessante figuren, waarmee veel meer was te doen in dit boek. Zo lijdt de beenhouwer van het dorp reeds van bij de aanvang aan slapeloosheid door het konstante gezoem van de windmolens, maar de evolutie naar het punt waarop de stoppen bij hem doorslaan is toch wat rudimentair beschreven. Al bij al een goed geschreven verhaal, interessante tekening van een plattelandsdorp en een goed aangehouden spanning die uitmondt in een apocalyptisch einde.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lydia (246 boeken)

Citaat: "
Ze proefde ervan met hetzelfde voorbehoud als een driesterrenchef bij het aperitiefhapje van een stagiair. Hij smaakte precies als altijd, misschien een beetje zuriger. Ze sneed nog een plakje af. Hij smaakte goed, hij smaakte eigenlijk verbluffend. Herman Bracke was gewoonweg een klasbak als het op paté aankwam.
"

Van dezelfde schrijver las ik De Minzame Moordenaar, heel vlot geschreven en spannend! Zoals ik ze graag lees. Daarom heb ik niet getwijfeld aan Een zomer zonder slaap. Het verhaal komt langzaam op gang. Je weet dat er iets staat te gebeuren. De spanningen in het dorp lopen met de bladzijde hoger op. En dan, in de laatste 50 bladzijden wordt het hallucinant spannend. Pfff. Het MOEST uit. Na een dergelijk verhaal moet ik een dag of twee bekomen voor ik aan een volgend boek kan beginnen.... Van zijn hand is ook Het meisje dat alles vergeet. Dat verhaal gaat over zijn zus en de gevolgen van een ongeluk. Ook goed!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sarah (40 boeken)

Citaat: "Hij besefte dat dit zijn laatste kans was. Hij geloofde niet wat Catherine zei, dat mensen vergeten en vergeven. Van zichzelf vergeten mensen de slechte dingen, van een ander alleen de goede. Als je een fout maakt, dan krijg je die jaren later nog in je gezicht gegooid."

In het dorpje Blaashoek worden windmolens geplaatst. De plaatselijke slager Bracke kan niet meer slapen door het lawaai dat de molens maken. Hierdoor wordt een hele serie van gebeurtenissen in gang gezet die het rustige dorpje omvormen tot een ware hel. Het boek was leuk geschreven en las heel vlot. Ik had er persoonlijk nog iets meer van verwacht, maar niettemin was het een leuk, luchtig boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: