Après-ski

Gelezen door: NadiaH (123 boeken)

Dit is het 2de boek dat ik lees van Suzanne Vermeer en ik had haar nog het voordeel van de twijfel gegeven na een magere recensie voor haar boek Zomertijd. Helaas !

Het is een saai en voorspelbaar verhaal met "sprookjeselementen" : het onverantwoordelijke en losbandige hoofdpersonage ontpopt zich in 12u tijd tot de ideale dochter en blijft het hele boek door de heldin van het magere verhaal. Goed misschien voor pubers maar als volwassene vond ik het verhaal ongeloofwaardig en oninteressante lectuur de naam literaire thriller niet waard  De boeken van Suzanne Vermeer laat ik in de toekomst graag aan mij voorbij gaan.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
anne-marie dewachter op 1 april 2013:
Met je eens dat het woord "literair" hier zeker niet terecht is. Toch is dit nog een van de betere boeken van deze auteur. Noorderlicht vond ik tot nu toe zijn allerbeste (nou ja, op dit niveau dan). Is zo'n boekje dat je op twee uur gelezen hebt en dat ik wel eens lees om niet van het ene echte literaire werk in het andere te springen.

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Ook weer eentje van 'Suzanne Vermeer' maar eigenlijk van Paul Goeken. Flauw vind ik dat. Bij het overlijden van Goeken werd bekend dat hij achter deze serie zit. Enfin, dit vind ik in ieder geval een van de beste boeken van deze auteur.
De hoofdpersoon is een losbol, zo vinden pa en ma en haar jongere zus toch. Ze is net weer thuis komen wonen en haalt vrolijk het geordende leventje van haar ouders overhoop. De familie besluit toch om ook dit jaar als gezin met vakantie te gaan. Ze gaan skiën. Nu is de hoofdpersoon een uitstekende skister, de andere familieleden bekijken het wel. Beetje glijden, even stoppen, weer wat vooruit, en verder hoeft niet.

Als ze allemaal op de piste staan, ziet de hoofdpersoon hoe een snowboarder een skiklasje de pas afsnijdt en hoe een jong kind in de verdrukking dreigt te komen. Ze aarzelt niet en onderneemt actie, wat niet zonder gevaar voor eigen leven is maar ze redt het kind en krijgt gelijk een baan als skileraar aangeboden. Of dat nou allemaal echt zo toevallig was? Hier zit de spanning er wel degelijk in.

Ik heb het al vaker gezegd, de 'wintervakantieboeken' zijn in ieder geval een stuk beter dan die die in de zomervakantie spelen. Leuk voor tussendoor, meer hoef je niet te verwachten, maar de schrijver pretendeert ook niet meer, en dat moet je hem dan wel weer nageven, vind ik. Vergeet toch ook niet een van zijn boeken te lezen die hij schreef onder de naam Paul Goeken. Die zijn top!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: