Liefde in tijden van cholera

Gelezen door: Veerle Bonte (23 boeken)

Beginnen lezen op reis en thuis afgemaakt in een uiterst relaxte bui. Die bui heeft echter niets met het boek te maken want het verhaal en de personages razen in hoog tempo aan de lezer voorbij en de vele zuiderse namen maken het er niet makkelijker op. Niettemin is het een héérlijk verhaal of beter: een serie ontelbare verhalen van mensen vastgeweven aan één rode draad: een eeuwigdurende, allesopofferende liefde.
Ondertussen word je meegenomen naar één of ander zuid-amerikaans land, raak je vertrouwd met het (bij)geloof van de bevolking, de heersende (bekrompen) waarden en de ontelbare mogelijkheden om eraan te ontsnappen.

Ik kan niet zeggen dat dit de stijl is die me het allermeest aanspreekt, maar het is zeker een van de meest fantasierijke auteurs die ik tot nu toe heb gelezen.

 | Reacties (8)Delen |
8 reacties:
Lesley Flament op 15 februari 2010:
Ik lees hem in het Engels zit nog maar 30 pagina's ver, maar de gedetailleerde beschrijvingen van de hele scène sleept me helemaal mee in het verhaal alsof ik er bijsta.
Elenore De Groote op 22 mei 2008:
Het boek is net verfilmd en bracht het verhaal voor mij weer helemaal terug.
Elenore De Groote op 22 mei 2008:
Liefde in tijden van cholera heeft mij zeker kunnen bekoren. Het is een vrij dik boek maar het is echt heel rijk aan mooie beschrijvingen waardoor het erg boeiend is. Gabriël Garcia Marquèz schrijft poëtisch en romantisch. Je hangt als het ware aan zijn lippen. Het verhaal blijft nog heel lang nazinderen. Het is als het ware een topper!
karel op 28 november 2006:
Ach, wat kunnen sommige mensen toch mooi schrijven! Nog altijd in gevecht met elkaar om de eerste plaats in mijn liefdes-top-tien: Djamilla van Aitmatov en Liefde in tijden van cholera van Marquez.
Peter Desmet op 25 april 2006:
Ik heb zowat alles van Márquez gelezen, de meeste in het Spaans. Dit is zonder twijfel zijn meest toegankelijke boek en ook een aanrader voor mensen die echt niet veel weten over Latijns-Amerika. Want bij andere boeken van Marquez is dat wel een pluspunt.
susan op 5 maart 2006:
Ik heb ook genoten van dit boek, het was m'n eerste Marquez, maar zeker niet m'n laatste. Ook al is het een dik boek, het verhaal raast voorbij en voor je het weet heb je het uitgelezen. Jammer dat het boek niet dikker was. Zeker lezen!
Miriam Lambaere op 16 februari 2006:
Een Márquez laat ik nooit liggen. Hij kan vertellen als geen en zijn stijl is boeiend en magisch, sprookjesachtig tegelijk.
De beginscène alleen al maakt het boek de moeite. Zuid Amerika is meteen vlakbij.

Een uniek liefdesverhaal, buitengewoon romantisch!
Kris Logghe op 18 januari 2006:
Misschien een cliché, maar dit boek staat in de hoogste regionen van m'n boekentop. Je ziet het Latijns Amerika van Marquez zo voor je in al z'n schoonheid en magie. Een aanrader!