De bewoonde vrouw

Gelezen door: ines (5 boeken)

Interpreteer de titel maar letterlijk. Of hoe voorouders zich toch altijd in ons weten te nestelen. Spannend tot de laatste bladzijde. Best te lezen met een guerrilla-outfit aan. Ik lees het boek altijd in de zomer, al komt het Belgische weer in juli en augustus nog niet tot aan de enkels van de Latijns-Amerikaanse hitte in dit boek.
Vertaald uit het Spaans, een taal die ik jammer genoeg niet ken, want ik heb het gevoel dat er hier en daar wat verloren gaat in de Nederlandse vertaling. Los daarvan blijft dit een boek dat zich goed laat herlezen.

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
Veerle Vandecasteele op 24 januari 2008:
Een schitterend boek, meeslepend en prachtig. Ik heb het al opnieuw gelezen en het staat nog steeds in mijn top 5 van beste boeken!
Alex leest op 7 augustus 2007:
Perfect boek! Revolutionair, vol passie, drama, actie, ..
Tatiana Cervak op 21 januari 2007:
Een schitterend boek dat ik in een ruk heb uitgelezen.
Veerle Janssens op 8 februari 2006:
Ronduit schitterend boek.
Anoniem op 4 januari 2006:
Ik ben enorm verrast door Belli's schrijfstijl! Na alle afbrekende recensies over haar gelezen te hebben had ik nauwelijks nog zin om er aan te beginnen. Maar eens begonnen was ik niet meer weg te slaan van de spanning, de passie en vooral de revolutionaire geest van Gioconda Belli.
Hoe ideologisch dit ook klinken mag : Als ik ooit een dag in haar schoenen had gestaan zou ik van brave burgerlijke mens veranderen in een overtuigde revolutionair...

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Dit boek leest vlot en heeft een aangename vertelstijl. De ondergrondse spanning wordt opgebouwd tot het einde. En inderdaad, je moet de titel wel erg letterlijk nemen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: