De damescoupé

Gelezen door: ines (5 boeken)

“Stap in en je zit er middenin.” Het motto van de Belgische Spoorwegen is zeker van toepassing op De Damescoupé. Het boek stráált India gewoon uit. Dit portret van één vrouw en vele moeders, grootmoeders, zussen, tantes, vriendinnen, toevallige medereizigsters en af en toe een vent, heb ikzelf bij wijze van spreken gelezen met een sari aan.
De ironische humor is bijzonder subtiel. Dit vind ik zo'n typisch boek voor in de zomer, maar in de winter kan natuurlijk ook.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Kathleen Van Steenkiste op 11 januari 2008:
Een boek vol verhalen van vrouwen en hoe zij in het leven staan. Verhalen over kwetsuren en verlangens, over gemiste kansen en gemaakte keuzes, over zwaarte en lichtheid van hun bestaan. Heel mooi!
anna op 13 december 2005:
Dit boek heb ik al een flinke tijd geleden gelezen maar ik vond het enorm goed.. omdat het een afwisselende verhaallijn heeft. Elke keer kom je bij een nieuwe personage terecht. Het spreekt enorm duidelijk over India met toendertijd de nog bestaaande 'damescoupe' een heel apart verschijnsel waar ik in 1993 al trekkend door India voor een klein jaar echt plezier van had. Het geeft privacy van opdringerige blikken en gaf ruimte om indiaase vrouwen te ontmoeten... met dit boek zat ik weer even in die damescoupé...