Wanneer de cyclonen komen

Gelezen door: Agnes Poesen (291 boeken)

Met Wanneer de cyclonen komen heeft de in India geboren en getogen schrijfster Anita Nair een heel mooie roman geschreven. Op het eerste zicht een wat rare titel: Wanneer de cyclonen komen is de Nederlandse vertaling voor de Engelse titel Lessons in forgetting. Na het lezen van de roman kan je alleen maar zeggen dat de beide titels als een vlag hun lading dragen.

Deze vierde roman van Anita Nair vertelt het verhaal van Meera, een gehuwde vrouw met twee kinderen. Op een dag verlaat haar man haar en staat ze plots alleen voor de zorg van haar kinderen en haar inwonende moeder en grootmoeder. Het is alsof een cycloon haar gezin heeft getroffen. Datzelfde gevoel heeft ook het andere hoofdpersonage Professor JAK,onderzoeker op het vlak van cyclonen. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn nadat zijn 19 jarige dochter het slachtoffer is geworden van een bizar ongeval en sindsdien in coma is.
De wegen van Meera en JAK kruisen zich en net zoals een cycloon na een tijd in kracht afneemt komt hun beider leven ook terug in evenwicht en tot harmonie.

Anita Nair heeft het de lezer niet gemakkelijk gemaakt bij het lezen van dit boek. Niet alleen is er een veelvoud aan onderwerpen: positie van de vrouw in de Indische maatschappij, invloed van het westen op India, meisjesbaby’s, opgroeiende kinderen, cultuurverschillen, echtscheiding, … Ook gaat ze heen en weer in de tijd, je moet er als lezer dan ook steeds je aandacht bij houden om te weten wie er nu aan het woord is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: india