Dossier 64

Gelezen door: Claude Bonvin (778 boeken)

Citaat: "Het eerste wat ze waarnam, was het onbekende voorwerp in haar neus. Dat, en daarna de stemmen boven haar."

Weeral een prachtige thriller in de serie Q. Ik heb de vorige thrillers van deze auteur al gelezen en kon het niet laten deze thriller ook aan te kopen. Deze keer gaat het over een verdwenen prostituée, weeral een oude zaak maar met gevolgen die zich in het nu nog voordoen. Zeker het lezen waard.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Niemand mocht horen wat ze daar op de vierde verdieping aan de linkerkant van plan was. Niemand mocht haar met een hamer of een zaag in de handen zien en niemand mocht nieuwsgierige vragen stellen, want ze had nu twee jaar lang anoniem in het appartement gewoond, en dat wilde ze tot de laatste dag van haar leven blijven doen. Ongeacht wat ze van plan was."

Carl Morck en zijn team moeten op zoek naar een prostituée die jaren geleden verdween. Deze zaak leidt al snel naar een eiland waar de Deense overheid lichtzinnige en zwakzinnige vrouwen opsloot om ze te steriliseren. Spil in het verhaal is Nete Hermansen, die zelf een slachtoffer geweest is op het gevreesde eiland. Nadat haar leven voor de tweede maal verwoest werd door Curd Wad, een van de artsen op het eiland destijds en nu politiek actief in een extreem rechtse partij, besluit Nete wraak te nemen op haar belangrijkste vijanden. Knap geschreven thriller die leest als een sneltrein. Ook superactueel door de problematiek van extreem rechts. De link met nazi-praktijken, zoals het steriliseren van 'Untermenschen' geven dit boek een extra dimensie. Een aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Citaat: "aar"

Boeiende politiethriller, al is de plot gevuld met nogal onwaarschijnlijke gebeurtenissen. De auteur wil blijkbaar diverse Deense wantoestanden aanklagen, maar de personages komen maar matig uit de verf. Voor de liefhebbers van gewelddadige toestanden, gekoppeld aan nazi-ideeën en raszuivere opvattingen.
Een "normaal" mens valt in het hele verhaal niet te bespeuren en dat ondergraaft de spanning na een tijdje. De droge humor en  de vlotte schrijfstijl maken dat euvel  hier en daar weer aanvaardbaar.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

Citaat: "'Stel je eens voor wat we zouden besparen als criminele ouders niet het recht hebben kinderen te krijgen. De kinderbescherming zou zichzelf bijna overbodig maken. De gevangenissen zouden onbevolkt raken. ... Stel je voor wat het zou beteken als kinderrijke gezinnen die van een uitkering leven en hun vele kinderen verwaarlozen, opeens niet meer het recht krijgen om zo veel kinderen op de wereld te zetten.'"

Ik was blij verrast toen ik opmerkte dat er nog 2 boeken waren verschenen in serie Q van Jussi Adler-Olsen. Dit boek leest als een trein en heeft een moeilijk maar actueel thema: de problematiek rond extreem rechts met het steriliseren van 'Untermenschen'. Ik vind dit het minst goede boek van de serie maar het is goed geschreven, vol met droge humor, interessante personages en onverwachte wendingen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Kopenhagen