The Broker

Gelezen door: Peter Desmet (160 boeken)

Joel Backman is advocaat en één van de machtigste personen in Washington DC. Hij onderhandelt over obsceen grote sommen geld voor zaken die niet altijd het daglicht kunnen zien. Tot er iets verkeerd gaat en Beckman hals over kop de gevangenis in vliegt waar hij zes jaar in éénzame opsluiting verblijft. Backman krijgt op aandringen van de CIA presidentieel pardon. Ze willen weten wie er achter hem aangaat als hij terug vrij is.
Op die manier willen ze cruciale informatie achterhalen. Backman weet echter van niets en wordt door de CIA in het Italiaanse Bologna gedropt waar hij anoniem leeft onder het waakzame oog van de CIA tot zij besluiten kenbaar te maken waar Backman zich bevindt.

De plot van Grisham is meer dan behoorlijk en de uitwerking ook. Doordat het boek zich vooral in Bologna afspeelt doet het onvermijdelijk denken aan auteurs als Michael Dibdin of Donna Leon. Het verhaal heeft vaart, is geloofwaardig en de personages hebben inhoud. Het lijkt er sterk op dat Grisham zijn tweede adem gevonden heeft.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Bologna