Niets dan de waarheid

Gelezen door: Bart Verdeyen (580 boeken)

Citaat: "'Mijn naam is Konstantin... Mijn naam was Konstantin,' verbeterde hij zichzelf. 'Voor mij en mijn gezin is het te laat. Wij zijn nu allemaal dood. Mijn vrouw, mijn drie kinderen... dood. Vergeet ons niet! Vergeet niet waarom ik gestorven ben. Zorg dat mijn vrouw en kinderen hun leven niet voor niets hebben gegeven.'"

Het internet wordt gebruikt om een nieuwe Koude Oorlog te ontketenen. Een filmpje van de Russische Konstantin wordt via internet verspreid over de hele wereld. Hij verklaart dat hij, zijn vrouw en zijn kinderen vermoord werden door de Russische overheid. Zijn enige misdaad was dat hij vrij wilde zijn. In een mum van tijd gaat het filmpje de wereld rond. Het is echter in scène gezet.

De bedoeling van dit alles is om een nieuwe wapenwedloop te bewerkstelligen. Nicolas Creed is een schatrijke wapenhandelaar die de wereld wil doen geloven dat Rusland opnieuw op het oorlogspad is. En daar wil een ultrageheime inlichtingendienst een eind aan maken. Maar dit blijft niet zonder gevolgen want er vallen veel onschuldige slachtoffers!

Dit is een geweldig spannende thriller van David Baldacci. Het doet de lezer nadenken over de invloed van het internet: een klein filmpje, al dan niet in scène gezet, kan enorme gevolgen hebben.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (698 boeken)

Redelijk. Een nieuwe James Bond. Het boek kan zo verfilmd worden. Het item of de rode draad in het verhaal is vandaag nog actueel. De goede gemeenschap beinvloeden via de media met foute informatie.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: