1q84 Boek drie

Gelezen door: Bart Vandendriessche (13 boeken)

Dit boek is het laatste in de reeks... Jammer genoeg vond ik het boek nogal voorspelbaar. Het einde heeft mij zeker niet verrast. Het boek leest vlot en aangenaam, maar ik vond het niet het beste van de drie (met het voorspelbaar einde). Met een 200 pagina's minder dik boek kon hetzelfde verteld worden.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
NadiaH op 29 november 2012:
Volledig mee eens. Ik vond het -na de 2 eerdere delen- een beetje een anticlimax. Maar Murakami blijft een meesterlijk verteller.

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "'Wilt u alstublieft niet roken, meneer Ushikawa?" vroeg de kleinste van de twee. Ushikawa keek hem even aan vanachter zijn bureau en wierp toen een blik op de Seven Stars tussen zijn vingers. Hij brandde nog niet. 'Het spijt me ontzettend,' zei de man, druipend van beleefdheid. Er kroop een verbaasde uitdrukking over Ushikawa's gezicht, alsof hij zich niet kon voorstellen hoe zo'n voorwerp tussen zijn bloedeigen vingers terecht kon zijn gekomen."

Boek drie is een meesterlijk sluitstuk op de 1q84-trilogie. In dit laatste boek brengt Murakami een derde karakter naar voren. De afwisseling van hoofdpersonage per hoofdstuk spint rond het verhaal een geweldig spanningsveld en dwingt de lezer zich vast te bijten, op zoek naar antwoorden die uiteraard niet allemaal worden gegeven.
Het wordt een magisch boek, realistisch en toch wonderlijk, mysterieus, romantisch, intens en vooral bedwelmend. Het is niet eenvoudig om in woorden te vatten wat dit boek met je doet. Wie het leest, zal dit ongetwijfeld begrijpen!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: LIEVEVC (8 boeken)

Minder goed dan 1 & 2...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Tokyo