Iris was haar naam

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Wat een heerlijk boek. Ik heb ervan genoten.
Het is de vierde thriller met Liese Meerhout. Ze is nu commissaris bij de afdeling moord, en ze moet vechten om haar plekje in een mannenwereldje, maar dat is haar wel vertrouwd.

Een NAVO-kolonel wordt vermoord gevonden in het Zoniënwoud. Op het eerste gezicht lijkt hij een keurige man te zijn geweest, meer zelfs, er lijkt helemaal niéts op hem aan te merken te zijn. En precies dàt is ongeloofwaardig vindt Liese. Ze gaat koppig door, want wat betekent de witte bloem, de iris die ze vinden bij een volgend slachtoffer? En wat hebben die met elkaar te maken?

De schrijfster van dit boek verdient een plekje in de galerij van de groten van de Nederlandstalige misdaadliteratuur. Ze kan met gemak naast een Deflo of een De Bruyn staan, en is naar mijn bescheiden mening een stuk beter dan Aspe. Ik kijk al uit naar het volgende boek. Deze auteur wordt met elk boek beter en dat is ook fijn voor de lezer.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jan Peeters (1 boeken)

Het is het tweede boek van de Liese Meerhout reeks dat ik las. Volgens mij bereikt Toni Coppers bijna hetzelfde niveau als Deflo en Aspe. En zeggen dat het eerste boek kocht omdat het hoofdpersonage Liese Meerhout heet en ik in Meerhout geboren ben. Dit was voor het tweede boek niet meer de reden natuurlijk want ik vond het eerste gelezen boek goed geschreven en ben daarom zinnens om de ganse reeks te lezen. Het plot zit goed in mekaar en de personages zijn 'van vlees en bloed' met ook al eens een klein kantje er aan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lydia (260 boeken)

Citaat: "Ze merkte meteen dat er iets aan de hand was. Sura had een grimmige trek om haar mond. Hoogvliet speelde met een sigaret, die hij tussen zijn vingers heen en weer liet rollen, en Christophe Dayez staarde voor zit uit. 'Wat is er?' vroeg Liese. 'De TR heeft net gebeld', zei Sura. 'Ze hebben kinderporno gevonden op de computer van Bauwens.'"

Thuis van de bib zag ik dat dit het vierde boek is in de reeks van Liese Meerhout. Ik heb nauwelijks kunnnen stoppen met lezen. Zo spannend en goed opgebouwd! En wat een plot! Ik zoek zeker naar de rest van deze reeks. Het onderwerp is ook heel actueel (kindermisbruik).

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Brussel