XY

Gelezen door: Marc Dilliën (135 boeken)

Citaat: "Ja, Giovanna, dat heb ik mezelf afgevraagd. En welk antwoord heb je jezelf gegeven? Wacht even. Eerst moeten er bepaalde constateringen worden gedaan. Constateringen? Ja. Zoals? Bijvoorbeeld, om er een te noemen, dat er in dit hele verhaal een constante is, en wel dat iedere poging om iets te ontdekken met, laten we het maar wetenschappelijke methodes noemen, op een afgang van de wetenschap uitloopt."

De auteur laat zijn verhaal vertellen door twee personages: een jonge, vrouwelijke psychiater, op de vlucht voor een stukgelopen relatie, en de pastoor van het Noord-Italiaanse dorpje waar de weerzinwekkende moord op elf toeristen werd gepleegd. De psychiater staat voor de wetenschap, het rationeel verklaren van feiten, terwijl de priester het geloof incarneert.
Het boeiende aan deze roman is hoe beiden de gruwelijke gebeurtenis trachten te verklaren, ieder vanuit zijn invalshoek. Sommigen zullen dit boek net iets te lang vinden, anderen nemen de tijd voor een langzaam opgebouwde, boeiende vertelling.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Katina op 22 februari 2012:
Pff, ik vond dit echt een zageboek, ik was blij dat het uit was.

Locatie: Italië