De blinde vlek

Gelezen door: Kris Borremans (78 boeken)

Simen Paulus is een laatstejaarsstudent archeologie die tijdens de zomer op stage is in Sagalassos. Wanneer er een belangrijke muntvondst op de site gestolen wordt, is hij één van de verdachten. Omdat hij geen alibi heeft en de Turkse politie hem als de hoofdverdachte beschouwt, besluit hij zo snel mogelijk terug te keren naar Leuven. Enkele weken later wordt zijn lichaam teruggevonden. Op het eerste zicht lijkt het om zelfmoord te gaan maar al gauw ontstaan er vermoedens dat hij vermoord is. Er zijn immers heel wat verdachten die een motief hebben. Zowel de diefstal als jaloezie zijn mogelijke redenen voor de moord.

De roman komt naar mijn mening wat traag op gang, maar eens het onderzoek naar de moord gestart is, wordt het echt spannend. De mogelijke pistes die gevolgd worden en de redeneringen van de onderzoekscommisaris zijn heel goed beschreven. De personages zijn zeer goed uitgewerkt, je kan je echt inleven. Net als in de andere romans van Jo Claes is er heel wat boeiende geschiedkundige achtergrondinformatie in verwerkt. Dit alles maakt dat het een aanrader is voor de liefhebbers van dit genre.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Patrick Bellis (10 boeken)

Citaat: "'Mensen zijn zelden of nooit wat je denkt dat ze zijn,' antwoordde Berg. OP hetzelfde moment vroeg hij zich af of dat ook voor hem gold. Waarschijnlijk wel.In je eigen ogen waren je handelingen duidelijk en begrijpelijk, maar dat kwam natuurlijk omdat je vanachter de coulissen naar het podium keek. Wie vanuit de zaal moest volgen, had geen idee wat er zich achter de schermen afspeelde."

Tweede boek van Jo Claes met inspecteur Thomas Berg. Het begint op verplaatsing op de site van Sagalassos in Turkije. Net als in "De zaak Torfs" speelt geschiedenis een voorname rol in dit boek. Archeologie wordt mee in het verhaal betrokken, net als de bestaande vereniging Vrienden van het Sagalossosproject. Leuven is ook hier weer zeer aanwezig en bepaalde plaatsen worden goed beschreven wat mij zal aanzetten om Leuven zelf verder te verkennen. De combinatie met de leuke dialogen maakt ook dit boek voor mij zeer ontspannende lectuur.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Simen Paulus, laatstejaarsstudent archeologie in Leuven, heeft de reputatie van een donjuan. Zijn succes bij de vrouwen is vele mannen een doorn in het oog, maar het is pas wanneer hij op stage vertrekt naar het Turkse Sagalassos dat zijn leven op een ingrijpende manier verandert. Op de site van de antieke stad worden 32 gouden munten gevonden die spoorloos verdwijnen. Paulus is de belangrijkste verdachte. Hij vlucht uit Turkije en neemt een vakantiebaantje aan in het Provinciehuis. Enkele dagen later wordt een levensloos lichaam ontdekt onder het balkon van de tiende verdieping. Hoofdinspecteur Thomas Berg krijgt de opdracht uit te zoeken wat er is gebeurd. Voortdurend op de nek gezeten door invloedrijke mensen uit de stad, ontdekt hij dat het hier niet gaat om een ongeluk of zelfmoord maar moord. En dit lijkt niet alleen verband te houden met de muntendiefstal maar ook met Paulus' onweerstaanbare aantrekkingskracht op vrouwen.

Dit is het tweede boek dat ik lees van Jo Claes met Thomas Berg in de hoofdrol. Hierin wordt het personage nog meer uitgediept, ik ben fan van Thomas Berg. De combinatie van moord met Griekse mythologie werkt voor mij. Eens je begint te lezen, wil je het ook ineens uitlezen. Een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Aglasun