Stad der zienden

Gelezen door: Tim Spiessens (16 boeken)

Verkiezigen worden gehouden, maar...het overgrote deel van de bevolking blijkt blanco gestemd te hebben. Niemand weet wat er aan de hand is, zijn er revolutionairen aan't werk die de bevolking opzetten tegen de overheid ?? De verkiezigen worden overgedaan en er worden zelfs meer blanco stemmen geteld. De breuk tussen volk en macht lijkt nooit groter. Daaruit volgt de vraag: wie heeft de uiteindelijke macht ?? Wat zijn verkiezigen anno nu nog waard ? Kan men heden ten dage nog spreken van democratie? Saramao denkt er het zijne van op zijn manier, in zijn stijl.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Merlyn Schoors op 18 april 2007:
In tegenstelling tot De stad der blinden vind ik dat dit verhaal erg traag op gang komt. Je kunt meegaan in heel wat doordachte en verrijkende kritieken op onze maatschappij, filosoferen op zijn best dus. Maar voor wie houdt van boeken waar het verhaal op zich voorop staat, is dit echt geen aanrader.
Simone Verheyen op 22 januari 2006:
Als je De stad der blinden hebt gelezen, is dit boek een absolute must! Enkele personages van het eerste boek komen hierin terug. Het is geen leuk boek, maar wel eentje dat lang zal blijven hangen. De Kafkaïaanse sfeer, het absurde en tegelijk intrieste wordt schitterend weergegeven door Saramago.