Toewijding

Gelezen door: Agnes Poesen (291 boeken)

Gezien het ongehuwd samenleven van Felipe en Elizabeth niet dadelijk kan voor de Amerikaanse overheid stelt zich voor Elizabeth op nieuw de vraag "Trouwen?!?". Uit haar bestseller Eten, bidden en beminnen weten we dat dit thema haar "koude rillingen" doet krijgen. Haar eerste reactie is dan ook negatief, ze is immers al ooit gescheiden. Als er dan echt niets anders opzit wil ze zich eerst grondig in het onderwerp verdiepen, ze gaat op zoek naar literatuur en wetenschappelijk materiaal m.b.t. het instituut huwelijk in de verschillende culturen en door de eeuwen heen. Daarnaast is ze druk met allerlei juridische formaliteiten en aspecten rondom haar huwelijk.

Elizabeth Gilbert laat ons dan ook kennis maken met het huwelijk waarbij romantiek niet altijd centraal staat. Door haar vlotte schrijfstijl en persoonlijke inbreng slaagt ze erin een boeiende boek te schrijven dat menig lezer tot nadenken zal stemmen en nieuwe inzichten kan geven over de eigen relatie.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Lucifer op 29 juli 2014:
Heerlijke boek quote: "Het probleem is, simpel gesteld, dat we niet alles kunnen kiezen. Dus leven we met het gevaar verlamd te geraken door besluiteloosheid, doodsbang dat elke keuze misschien de verkeerde is. Een vriendin van me trekt al haar beslissingen achteraf zo dwangmatig in twijfel dat volgens haar man haar autobiografie "Ik had de scampi moeten nemen" zal gaan heten."