De moordkunstenaar

Gelezen door: Bart Verdeyen (626 boeken)

Citaat: "Er was een diameter van ruim vijftien centimeter in het gezicht van de man uitgesneden. Het gat was zo diep als zijn hoofd. Waar eens zijn ogen, neus en mond zich bevonden, was nu een cilinder van lucht. Het leek alsof een massieve kanonskogel dwars door het gezicht van de man was geschoten. Achter in die lege ruimte lag een glimmende, groene appel."

In Stepney, Groot-Brittannië, wordt het lijk ontdekt van een man wiens gelaat helemaal verdwenen is. Er wordt ook een appel bij het lijk gevonden. Blijkbaar heeft de moordenaar het schilderij 'The Son of Man' van René Magritte willen nabootsen. Korte tijd later wordt er een tweede lijk gevonden, waarbij het lijk in elkaar gezet is als een werk van Salvador Dali. Er passeren nog lijken die in scène worden gezet als nagebootste schilderijen van beroemde surrealistische schilders... Jack Pendragon moet de zaak proberen op te lossen. Alles wordt nog ingewikkelder als blijkt dat er een verband bestaat tussen deze moorden en de onopgeloste moorden van Jack the Ripper in Londen in 1880.

Deze roman grijpt je vanaf de eerste bladzijden naar de keel en laat je niet meer los. Een geweldige aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Claude Bonvin (769 boeken)

Citaat: "Denk eens na, Tommy, denk na! Denk je niet dat er een beloning kan zijn voor het vinden van die kerel."

De moordkunstenaar is een prachtige thriller die zich afspeelt in het heden en het verleden. En een moordenaar die bij ieder slachtoffer een kunstwerk maakt van de persoon zelf. Dat zijn zo van die thrillers die je in een ruk uitleest.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: