Dood in december

Gelezen door: Wendy Benoy (194 boeken)

Jo Claes woont in Leuven en zijn misdaadromans spelen zich ook in die stad af. Wie Leuven een beetje kent, kan dus perfect volgen waar de gebeurtenissen zich afspelen. Verder is Dood in december een boek dat erg vlot leest en toch spannend blijft tot op het einde.

Deze keer komt er ook een Leuvens legende in voor, nl. die van Fiere Margrietje waarvan in Leuven ook een standbeeld te vinden is. Leuk boek !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Ik vind de boeken van Jo Claes altijd erg goed. Altijd stevig onderbouwd en al ben ik Antwerpse, Leuven heeft toch mijn hart ook gestolen... dit boek was spannend geschreven en je steekt er nog wat van op, dat is altijd meegenomen (vind ik). Een aanrader in het Vlaamse thrillerlandschap. Deze auteur zou best een klein beetje van de marketingmachine van Aspe mogen krijgen, hij verdient dat dubbel en dik.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Kris Borremans (78 boeken)

Dood in december is een thriller die zich afspeelt in Leuven. Na het overlijden van een boekenverzamelaar, duikt er een belangrijke wiegedruk op over het leven van het Fiere Margrietje. Hiervoor hebben verschillende partijen interesse. Voorlopig blijft het boek in handen van de erfgenamen en wordt het samen met andere historische werken tentoongesteld in de bibliotheek van de faculteit godsgeleerdheid. Een van de erfgenamen, die in de bibliotheek werkt, wordt kort na de opening van de tentoonstelling vermoord teruggevonden. Er is een lange lijst van verdachten en mogelijke motieven. Wanneer enkele dagen later een nieuwe moord gepleegd wordt op een verzamelaar die een bod gedaan heeft, wordt het onderzoek nog moeilijker. Dat de moord in verband staat met het boek staat vast, maar de relaties tussen de moorden en de motieven blijven mysterieus.

De personages zijn goed uitgewerkt en komen levensecht over. Het is met veel kennis van zaken geschreven, kortom een aanrader voor wie op zoek is naar een spannend, vlot lezend boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Patrick Bellis (10 boeken)

Dood in december is het derde boek in de reeks met hoofdinspecteur Thomas Berg. In Leuven en met "Fiere Margrietje" in een hoofdrol. Ondertussen is ze wel van plaats veranderd, maar in mijn studententijd lag ze nog op de plaats van het boek.
Ook dit boek vind ik zeer spannend/ontspannend. Ik moet regelmatig (glim)lachen met de conversaties en de beschrijvingen van Leuven zijn zeer herkenbaar.
Het verhaal, met een link naar de geschiedenis van de incunabelen, is zeer leuk van opbouw en het blijft zeer lang onduidelijk wie de dader is.
De volgende boeken uit de reeks staan ook al op mijn leesplan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: leuven