Hollandse woorden

Gelezen door: André Oyen (3507 boeken)

Citaat: "  het kwaad is er zo banaal, dat de moeders het lichaam van hun levenloze kind wiegen met een glimach zonder  herinnering       "

Er verschijnen heel wat gedichtenbundels. Maar soms grijp je terug naar een oude van een paar jaar terug die omdat die zo enorm is bijgebleven. Hollandse woorden is  een eigenzinnige bundel waarin de auteur in drieëndertig 'onhollandse' gedichten de confrontatie aangaat met een taal en cultuur die hem even vreemd als lief, even verwarrend als fascinerend zijn.
Hollandse woorden is de tweede dichtbundel van de meerlandige (Marokko, Frankrijk, Nederland) Fouad Laroui (1958). Zijn eerste bundel Verbannen woorden verscheen in 2002 en werd genomineerd voor de C. Buddingh' Prijs. Laroui werd eerder bekend door zijn in het Frans geschreven romans Kijk uit voor de parachutisten en Judith en Jamal.
Deze  in het Nederlands geschreven bundel poezie is een mooi voorbeeld van hoe iemand op een een kleurrijke manier diverse culturen kan omgaan. Een heerlijke gedichtenbundel van iemand die letterlijk en figuurlijk héél veel grenzen achter zich heeft laten liggen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: