Spoorloos

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

De hoofdpersoon gaat gebukt onder schuldgevoel nadat haar broertje verdween en nooit meer terugkwam. Haar moeder komt het nooit te boven en dus voelt ze zich verplicht om bij haar moeder te blijven wonen. Jaren later is ze onderwijzeres en verdwijnt een van haar leerlingen. Als zij dan nog diegene is die het meisje vindt, is de roddel niet van de lucht. Maar er is veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Absolute aanrader. Topper!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Als klein meisje maakte Sarah Finch een drama mee: op een dag kwam haar broertje Charlie niet meer terug nadat hij buiten was gaan spelen. Sarah was de laatste die hem had gezien en wat er met Charlie is gebeurd, is een mysterie gebleven. Die onzekerheid heeft het gezin verscheurd. Nu, zestien jaar later, is Sarah lerares. Uit schuldgevoel woont ze nog steeds bij haar moeder. Die heeft het verlies van Charlie nooit kunnen verwerken en is aan de drank geraakt. De kamer van haar verdwenen zoon is onveranderd en dient als gedenkplaats.
Als een van Sarahs leerlingen, de twaalfjarige Jenny, niet op school komt opdagen, zet de politie een massale zoektocht op touw. Maar het is Sarah die tijdens het joggen het lijk van haar leerling vindt. Ze verleent haar medewerking aan het politieonderzoek, maar is Sarah getuige, slachtoffer of verdachte? Want is het niet erg toevallig dat ze betrokken is bij de verdwijning van twee kinderen?

Het verhaal wordt afwisselend in het verleden en heden vertelt, zodat je als lezer een vrij goed beeld krijgt van wat er heeft gespeeld tijdens de verdwijning van Charlie. Vooral de problematische verhouding tussen moeder en dochter is uitstekend belicht, alsmede ook wat het verdriet tussen een ouderpaar kan bewerkstelligen. Je moet op zoek gaan naar de ontbrekende schakel tussen het verleden en het heden. Het verhaal leest vlot, en houdt je van de eerste tot laatste pagina geboeid. Het neemt een paar interessante wendingen, en heeft een goed plot wat van dit boek een goede thriller maakt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: wormkeworm (2 boeken)

Dit is een zeer leesbare thriller. Spanning, onverwachtse wendingen en interessante personages zijn zeker aanwezig.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (591 boeken)

Citaat: "Als ik mijn ogen open, weet ik dat er iets is gebeurd, maar niet wat. Ik weet niet hoe lang ik heb geslapen. De zon staat nog steeds hoog aan de hemel, de grasmaaier snort nog steeds, de radio ratelt door, maar er ontbreekt iets. Het duurt een ogenblik voordat ik besef dat de bal niet langer stuitert. Het racket ligt op de grond en mijn broer is weg."

Sarah Finch was een klein meisje wanneer haar oudere broertje Charlie verdween. Zij was de laatste persoon die hem heeft gezien. De politie vermoedde dat ze meer wist dan ze wilde toegeven. Deze onzekerheid heeft ervoor gezorgd dat het gezin uit elkaar viel. De ouders gingen uit elkaar, haar vader kreeg niet veel later een ongeluk (zelfmoord?) en haar moeder werd een drankorgel waar ze niet veel contact meer mee heeft. Uit schuldgevoel heeft Sarah haar verloving afgebroken en is ze na haar studies bij haar moeder blijven wonen. Zestien jaar later is Sarah lerares. Haar wonden worden opnieuw opengereten als één van haar leerlingen wordt vermist. En laat het nu net Sarah zijn die de vermiste Jenny naakt en dood terugvindt tijdens het joggen in een bos. De politie vindt het aanvankelijk enorm verdacht dat Sarah als lerares van Jenny haar heeft gevonden. Maar al snel wordt de aandacht van de politie getrokken op Danny Keane, een man die vroeger bevriend was met Charlie, het verdwenen broertje van Sarah. Het lijkt er steeds meer en meer op dat alle misdaden met Sarah verbonden zijn. Dat gevoel wordt nog versterkt wanneer niet veel later een opdringerige collega van Sarah vlak bij haar woning in mekaar wordt geslagen en later aan zijn verwondingen bezwijkt. Deze thriller blijft boeien tot de laatste bladzijde. Een echte aanrader, niet alleen voor de liefhebbers van thrillers maar voor iedereen die houdt van een knap geschreven verhaal!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: