Een goed verhaal

Gelezen door: Andr├ę Oyen (3553 boeken)

Citaat: "Ze zei ook dat ze ergens boeken in dozen had staan en dat het haar stoorde, omdat het dan net was of ze dood en begraven waren. "

De Nederlandse schrijfster Mensje van Keulen heeft zich opgewerkt tot verhalenspecialiste. Ze heeft het ondergewaardeerde genre in het Nederlandstalig gebied een status gegeven. Haar laatste -briljante- bundel Een goed verhaal werd dan ook genomineerd voor de Gouden Uil en de Libris Literatuurprijs. De zes kortverhalen die de bundel telt zijn allemaal van een hoog niveau. De literaire eenvoud en de meesterlijke opbouwende vertelstijl maken de verhalen krachtig.

Literaire verbeelding dat is ook iets waar deze auteur echt mee goochelt. Zo is er het verhaal Zand waarin een aangeschoten echtgenote, een drama queen eersteklas, haar vriend Theo van ontrouw beschuldigt . Die rijdt na de ruzie naar zee om even uit te waaien en wordt daar brutaal verkracht door een man. Zo gaat Theo alsnog vreemd, zij het niet op de manier die Gemma in gedachten had... Het is absoluut geen rozengeur en maneschijn in deze verhalen, maar ze zijn wel allemaal met vakkennis geschreven. Mensje Van Keulen slaagt erin een sfeer van intimiteit en sereniteit te creëren, met flinke dosis humor gegarneerd.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: