De tand des tijds

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "'Neem me niet kwalijk,'zei hij. Toen ze niet reageerde en zich nog steeds niet bewoog, legde hij een hand op haar schouder. Toen wist hij het. Hij voelde de kille glibberigheid op haar donkere schouder en deinsde terug. Te laat. Ze bewoog door zijn aanraking, draaide zich half naar hem toe en viel vervolgens op de grond, alsof hij haar had weggeduwd. Het keukenlicht bescheen de afschuwelijke holronde vorm van haar achterhoofd, en het bloed dat als een cape haar rug bedekte."

Thomas Knight vindt op een dag een dode vrouw in zijn tuin. Het blijkt om de bestsellerauteur Daniella Blackstone te gaan. Ze zou in het bezit geweest zijn van het verloren toneelstuk Love's Labour's Won van Shakespeare. Vlak voor haar dood heeft ze dit stuk in handen gegeven van de literair agent David Escolme, een oud-student van Thomas Knight. Wanneer Thomas in contact komt met David Escolme blijkt het toneelstuk verdwenen te zijn.
Er volgt een intense zoektocht naar dit toneelstuk die leidt naar de Champagnestreek en een aantal plaatsen in Engeland. Deze zoektocht is niet zonder gevaar, want er valt af en toe letterlijk een lijk uit de kast! Wanneer blijkt dat de dochter van Daniella Blackstone in verdachte omstandigheden tijdens een brand om het leven is gekomen, wordt de zoektocht nog ingewikkelder. Vooral wanneer duidelijk wordt dat deze dochter, samen met een aantal vriendinnen, aan het repeteren was voor een toneelvoorstelling die gebaseerd was op dit verdwenen toneelstuk.

Bij momenten een spannende thriller. Er wordt van de lezer toch veel achtergrond verwacht omtent de werken van Shakespeare!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: