Het neefje van de tovenaar

Gelezen door: Wendy Benoy (194 boeken)

In dit boek kom je te weten hoe het land Narnia onstaat. Twee kinderen spelen daarin de hoofdrol. Ik kon door de mooie beschrijvingen helemaal voor me zien hoe dat nieuwe land ontstond en eruitzag. Echt een boek om in een keer uit te lezen. Nu de rest van de reeks nog.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Kris Borremans (78 boeken)

Sinds de geslaagde verfilmingen van enkele boeken uit de reeks De kronieken van Narnia, is de wereld van Narnia bij een groot publiek bekend geraakt. In Het neefje van de tovenaar komen we meer te weten over het ontstaan van deze mysterieuze wereld.  Zo wordt bijvoorbeeld uit de doeken gedaan hoe de kleerkast er gekomen is en waarom er een lantaarnpaal in het bos staat. De Pavensees komen er niet in voor, want de gebeurtenissen in de gewone wereld spelen zich enkele tientallen jaren voor Lucy, Peter, Susan en Edmund geboren zijn, af. Er zijn wel enkele personages die in de latere kronieken terugkomen: Jadis de heks, de jonge Digory (de professor die de Pavensees opvangt) en uiteraard ook Aslan.

In het verhaal zijn vele verwijzingen naar Genesis, vooral het scheppingsverhaal en de zondeval. Net als in Lewis' andere boeken, heb je een sterke tegenstelling tussen goed en kwaad. Het is een prachtig geschreven jeugdboek. Voor wie de film The Lion, the witch and the wardrobe gezien heeft of het boek gelezen heeft, is dit een sterke aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: