Vrije val

Gelezen door: Kathleen Van Steenkiste (18 boeken)

Citaat: "'Je staat trouwens in de krant,' zei Pia terwijl ze zijn koffie inschonk. 'Waarom heb je niets gezegd?' 'Waarover,' vroeg Johansson terwijl hij iets te veel warme melk in zijn koffiekopje goot. 'Dat je een nieuw Palme-onderzoek hebt ingesteld.'"

Lars Martin Johansson is hoofd bij de Zweedse politie. Het dossier over de moord op Olof Palme (minister-president, vermoord in 1986) zal binnenkort verjaren en Lars gaat binnenkort met pensioen. Het zijn voor hem twee redenen om het onderzoek te heropenen.

Het is een typische 'skandinavische' politieroman (denk aan Mankell, Sjöwall en Wahlöö) met een inkijk op de Zweedse samenleving. Persson is hoogleraar criminologie en schrijft intelligente policiers die geen moment vervelen. Of Johansson de moordzaak oplost, moet je zelf lezen! Het loont echt de moeite. Lees van deze auteur ook Linda en Tussen het verlangen van de zomer en de kou van de winter.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Knappe politiethriller waarin de moord op de Zweedse premier Olof Palme opnieuw zal ontleed en zelfs opgelost worden. In een droge vaak humoristische verslagstijl ontrafelt de auteur de gebeurtenissen minutieus en toont hij aan hoe de leiding van de politie diverse overtredingen en misdaden eigenhandig oplost en rigoureus begraaft. Ik moest vaak aan het onderzoek naar de Nijvelse Bende denken bij het lezen van deze intelligent opgebouwde thriller, die erg vlot wegleest. Uitstekend leesvoer !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Zweden