De fraudejagers

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Jonathan schudde verontwaardigd de hand van zijn arm. 'Wat moet dat?' Als antwoord sloeg Patricks hem met zijn enorme vuist in zijn gezicht. Jonathan slaakte een gil van pijn en angst. Patricks trapte hem in zijn lies. De pijn was folterend en Jonathan zakte door zijn knieĆ«n. Door een mist van tranen zag hij Patricks op zich afkomen. Met een ondraaglijk gevoel van verdriet, besefte hij dat hij in de val was gelopen."

Jonathan Jackson geeft een goed betaalde job op en treedt in dienst bij de Bijzondere Belastinginspectie. Hij heeft daar een goede reden voor want zijn ex-vriendin, die ook bij deze dienst werkte, is op een verdachte wijze om het leven gekomen.

Al snel wordt duidelijk dat Jonathans vriendin een enorme fraudezaak op het spoor was en hoogstwaarschijnlijk daarom werd vermoord. Op zijn nieuwe werk begint Jonathan een affaire met zijn adjunct Elisabeth. Samen proberen ze de fraudezaak op te lossen, maar ze komen in een wespennest van geweld terecht. De zaak escaleert.
Jonathan en Elisabeth worden ontvoerd, samen met de voormalige premier van het land, die ook bij de fraudezaak betrokken lijkt te zijn.

Boeiende thriller waarin Bob Mendes een aantal paralellen trekt met de politieke wereld van de jaren tachtig.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (790 boeken)

Een verhaal over belastingfraude.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: