De vrouw in de kooi

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Een goede misdaadroman, met een vleugje humor. Ik was weg van het duo brigadier Morck en zijn assistent Assad. De spanning is goed opgebouwd. Alleen een aandachtige lezer weet al vrij vlug wie de vrouw gevangen houdt. De twee verhaallijnen vloeien naadloos in elkaar. Je wilt steeds maar doorlezen om te weten of die vrouw nog in leven blijft. Een aanrader.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Lieve Meyers op 7 januari 2011:
We hebben momenteel alle drie de boeken van J. Adler-Olsen. Eens je aan het eerste boek begonnen bent, wil je de vaste personnages zoals Morck met zijn grappige assistent Assad en secretaresse blijven volgen. Misdaadromans met humor.

Gelezen door: Marc Dilliën (135 boeken)

Iedere zichzelf respecterende thrillerauteur schept een hoofdpersonage dat een boek, of beter nog een reeks boeken maakt en draagt. Zo ook Jussi A-O in zijn eerste deel van wat de Q-reeks moet worden, de belevenissen van een team dat oude, onopgeloste zaken onderzoekt. Weinig origineel zult u denken, maar dit is gerekend zonder de speciale aanpak van de auteur: hij zet een atypische, onmogelijke, oncollegiale politieman neer, zo extravagant dat het bijna overdreven lijkt. De geslaagde mix van spanning, inkijk in het Deense politieapparaat en het woelige privéleven van Carl Morck houden de vertelling levendig tot op het einde.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Kopenhagen