Duma

Gelezen door: Claude Bonvin (704 boeken)

Citaat: "Maar toen veranderden de dingen, nietwaar? Want kunst is magie, en niet alle magie is wit. Zelfs niet voor kleine meisjes."

Een man krijgt een ongeluk op een bouwplaats en verliest zijn arm. Na veel tegenslag verhuist hij naar Duma. Daar in Duma krijgt hij weer de goesting om te schilderen, waarbij zijn verloren arm de leidraad vormt naar het verleden. Hij maakt daar zulke prachtige schilderijen dat hij op slag beroemd wordt. Maar wie die schilderijen koopt? Dat moet je zelf lezen. Gewoon een prachtige thriller.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "Ik kwam bij de trap en keek naar beneden, en daar zag ik twee kleine, druipende figuren.  Ik dacht: Appel, sinaasappel.  Ik dacht: Ik win, jij wint.  Toen flitste de bliksem weer en zag ik twee meisjes van een jaar of zes, ongetwijfeld een tweeling en ongetwijfeld Elisabeth Eastlakes verdronken zusjes.  Ze droegen allebei een jurk die aan hun lichaam zat vastgeplakt. Hun gezichten waren bleek en gruwelijk.
Ik wist waar ze vandaan waren gekomen. Ze waren uit de schelpen gekropen."

Edgar Freemantle is een succesvol bouwondernemer. Op een dag, raakt hij betrokken in een ongeluk met een kraan, waardoor hij één arm verliest. Na een lange revalidatie probeert Edgar weer zijn leven op te pikken, doch eindigt zijn huwelijk hierdoor. Edgar neemt zijn toevlucht tot een klein eilandje in Florida, Duma Key.
Daar begint hij met het schilderen van zijn impressies van het eiland. Door zijn schilderingen, beginnen er een aantal vreemde verschijningen te komen en duistere oude krachten komen terug naar het eiland en zijn bewoners! Een echt Stephen King-verhaal!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Florida