Moord

Gelezen door: Lydia (221 boeken)

Citaat: "Toen ik terugkwam, merkte ik onmiddellijk dat er iets mis was: het scherm leek overmeesterd door een ononderbroken stroom lettertjes en tekens, af en toe onderbroken door een flikkerende boodschap: 'Your computer is being checked - please wait ...'. Het bleef net lang genoeg zichtbaar om het te kunnen lezen, en natuurlijk liet ik me erdoor in de luren leggen. Ik wachtte tot de zogezegde checkup afgelopen zou zijn. Pas toen het na vijf minuten nog steeds verscheen, kwam ik op het briljante idee om er mijn zoon bij te halen. Had ik beter meteen gedaan."

Het verhaal gaat over gewone mensen met een gewoon leven. Alles gaat zijn gangetje tot een baby vermoord wordt in de straat. Dan begint het roddelen, de achterdocht, vermoedens. Eén buur vindt een kleine hint naar de dader en door het ene puzzelstukje bij het andere te leggen, komt hij tot een ontzettende conclusie. Wat daaruit voortvloeit is schokkend. Een aanklacht ook tegen ons rechtssysteem. Boeiend en spannend. Ik las deze auteur voor het eerst maar zoek verder naar zijn boeken.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
anne-marie dewachter op 17 mei 2011:
Ik vind dit inderdaad ook een auteur die ondergewaardeerd wordt in ons taalgebied. De plot is telkens herkenbaar, je kan je inbeelden in een dergelijke situatie verzeild te raken al hoop je uit de grond van je hart dat het nooit zal gebeuren. Ook zijn andere boeken zijn echt heel goed.

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Wow...weer zo'n geweldig boek. Deze auteur heeft geen ingewikkelde plots, wondermooie vrouwen of gigantisch viriele mannen nodig om je als lezer te boeien. Bernard komt thuis en ziet een ziekenwagen in de straat staan. De schrik slaat hem om het hart, maar even later is hij beschaamd om de opluchting die hij voelt als hij ziet dat het bij de buren te doen is.

Een baby is dood. Het geroddel is niet van de lucht, heeft de moeder haar kind vermoord? Waarom? Stilaan wordt duidelijk wie het dan wél gedaan heeft, maar het belangrijkste in het verhaal is de uitwerking van de personages, hoe mensen door echt wel het goede en het juiste te willen doen compleet verkeerd kunnen lopen.
Sterk. Heel sterk. Deze auteur verdient véél meer aandacht.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Claude Bonvin (694 boeken)

Een knap geschreven thriller van een auteur waar ik nog niet van gehoord heb.
In een wijk wordt er een lijkje gevonden van een baby. Wanneer er onmiddellijk geen oplossing is in de moord, zoeken Bernard en de buren ook naar verdachten.Verdachten genoeg in de wijk! Maar wanneer Bernard toevallig een spoor ontdekt verandert zijn leven in een nachtmerrie.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: