Verbroken

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Het was bijna Thanksgiving en het liefst was Allison Spooner de stad uit gegaan, maar ze zou niet weten waar naartoe. Niet dat ze ook maar één reden had om te blijven, maar het was tenminste goedkoper. Dan had ze tenminste een dak boven haar hoofd."

Een prachtig vervolgboek in de serie rond Sara Linton. De karakterschets van de hoofdpersonages is bijzonder goed uitgetekend en past zich geweldig goed in in het verhaal. Verbroken is niet alleen het verhaal over enkele moorden die op sublieme wijze worden beschreven en door het hoofdpersonage worden uitgepluisd en opgelost. Verbroken is vooral de beschrijving van een diepbedroefde vrouw die naar haar roots terugkeert voor de feestdagen en daar geconfronteerd wordt met het ongeplaatste en onverwerkte verdriet over het wrede verlies van haar man.

Een schitterend boek dat de lezer niet zozeer raakt door het onderwerp zelf maar vooral door de beschrijving van relaties, de intieme gevoelens van de hoofdpersoon en het pijnlijke gevoel van gemis dat het hele verhaal omvat. Een prachtige thriller die doet hopen op nog veel meer vervolgverhalen!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
fabienne op 4 augustus 2011:
Ik heb dit boek onlangs gekocht voor 1 euro op de rommelmarkt. Véél leesgenot voor dit geld gehad. Sara is deze keer eerder toeschouwer, maar dat past wel in dit boek.

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Sarah Linton keert na lange tijd voor een vakantie terug naar Grand County, waar ze geconfronteerd wordt met Lena Adams, de vrouw ze verantwoordelijk houdt voor het sterven van haar man Jeffrey. Ze wordt ongewild geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een jonge studente. Maar de verdachte, een zwakbegaafde jongen, pleegt zelfmoord. Sarah roept de hulp in van Will Trent, maar zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd en hij stuit op een muur van stilzwijgen.

Het is een thriller die vlot wegleest, en het verhaal blijft boeien. Je wordt geconfronteerd met het verdriet van Sarah, de rauwe emoties van het hoofdpersonage geven het verhaal een andere dimensie. Het is een verhaal over moord, slachtoffers, dader maar ook over het verwerken van verdriet. Hoewel het boek een deel van een reeks is, kan je dit boek wel apart lezen, hoewel je veel te verwerken krijgt. Maar dat maakt me alleen maar nieuwsgieriger naar haar vorige boeken.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "Instinctief verweerde ze zich, ze vocht tegen het water, vocht tegen de paniek die haar brein overnam. Een knie werd onder in haar rug geramd zodat ze op de grond bleef liggen. In haar nek voelde ze een felle, brandende pijn. Allison proefde bloed. Dit wilde ze niet. Ze wilde blijven leven. Ze moest blijven leven. Ze opende haar mond om het keihard uit te schreeuwen. Toen werd alles zwart."

Sara Linton keert tijdens de vakantie van Thanksgiving terug naar haar ouderlijke woonst. Na de dood van haar echtgenoot is ze naar Atlanta verhuisd. Een beetje tegen haar zin keert ze terug naar Grant County om bij haar familie te zijn. Ze is nog maar net gearriveerd of ze krijgt een telefoontje van de plaatsvervangende commissaris die haar vraagt om hulp te bieden bij een onderzoek naar de verdrinking van een jonge studente. Vermits bijna iedereen in Grant County met vakantie is, wordt Sara zo bij het onderzoek betrokken. De politie gaat ervan uit dat de moord snel zal worden opgelost vermits ze al een verdachte in de cel heeft die bovendien bekentenissen heeft afgelegd. Op het moment dat Sara de jongeman wil confronteren met zijn daden, wordt hij dood teruggevonden in zijn cel. Hij heeft zijn aderen doorgesneden en met zijn bloed de boodschap: 'Ik niet' op de muur geschreven. Will Trent schiet Sara te hulp. Maar het plaatselijke politieteam werkt het onderzoek grondig tegen. Het lijkt erop dat men bepaalde zaken in de doofpot wil stoppen. Wanneer even later opnieuw een lijk gevonden wordt, is het duidelijk dat er zich in de omgeving van Grant County zeer onfrisse praktijken afspelen. Alweer een goed uitgewerkte en vlot leesbare thriller van Karin Slaughter!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: