Complex

Gelezen door: Claude Bonvin (768 boeken)

Citaat: "Marjets gezicht was onherkenbaar. Niet alleen haar hoofd was omwikkeld met verband, ook haar neus was volledig verborgen onder een gipsen kapje. Haar ogen waren opgezet en de gezwollen randen waren blauw."

Een hedendaagse thriller over een medicijn dat op arme mensen in India wordt uitgetest met natuurlijk fatale gevolgen. Het uitgetest medicijn wordt naar Nederland gebracht waar een paar mensen die meedoen aan een televisie programma (bodymorfose) overlijden. En zo zijn we vertrokken met het lezen van een redelijke goede thriller.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Anne-Marie Dewachter op 22 oktober 2010:
Al een hele tijd geleden dat ik dit gelezen heb, maar als ik in de bib kom, kijk ik altijd of er geen 'nieuwe van Boersma staat' en dat is een goed teken!

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Marelle Boersma mag dan niet de allerbeste thrillerschrijfster zijn in het Nederlandse taalgebied, ik vind haar goed omdat ze contorversiële thema's aandurft. Of het reilen en zeilen in de farma-industrie... Of hoe mensen in India als proefkonijn worden gebruikt en hoe verontwaardigd wij hier wel zijn als we dat horen, maar vrolijk verder de producten gebruiken die zo werden getests. Met als verontschuldiging ' tja, we kunnen er toch niks aan veranderen'.
Knappe thriller, spannend.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: