De Stad van de Dromende Boeken

Gelezen door: Isabelle Moors (1 boeken)

Ik vond dit een prachtig boek, zeer beeldend geschreven, meeslepend en ongelooflijk fantasierijk! Het gaat over een reptielachtig wezen dat op zoek gaat naar de auteur van een subliem geschreven brief. Bij zijn zoektocht komt hij in Boekheem terecht, de stad van de dromende boeken. Daar komt hij met louche figuren in aanraking en zo komt hij in de eeuwenoude catacomben onder Boekheem terecht, een oord vol goedbewaarde geheimen, duistere schatten, ongekende gevaren, enzovoort, alwaar de legendarische schaduwkoning heerst.
Spannend, meeslepend, fantastisch !

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
Nele op 5 december 2006:
Prachtig geschreven. Geen enkel woord staat er teveel, de beschrijvingen zijn hemels, de gebeurtenissen onwerkelijk en toch aanvaardbaar, een boek dat je moet uitlezen. Een (weliswaar kleine) opmerking: het eerste boek van Walter Moers, De 13,5 levens van Kapitein Blauwbeer, was nog beter. Bij dit boek tegelijkertijd een ongelooflijk WAUW-gevoel en een zeer lichte teleurstelling gehad.
Eva Debruyne op 19 september 2006:
Dit boek is het zaligste boek dat ik ooit heb gelezen. Als je begonnen bent wil je echt weten hoe het afloopt. Het is een verslavend boek. En Walter Moers moet waarschijnlijk een fantastische man zijn. Hij heeft zo veel fantasie. Je moet echt goed zijn om zo'n verhaal te schrijven. Ik ben nog maar 15 en heb het boek gelezen. Ik dacht dat ik het niet zou kunnen lezen omdat het voor volwassenen is, maar gewoon je verstand op nul en het lukt. Twee maanden geleden heb ik het boek uitgelezen en ik denk er nog steeds aan. En de boeken die ik nu lees vergelijk ik steeds met De stad van de dromene boeken en ik denk dat ik nooit nog zo'n goed boek tegenkom.Ik mis 'Hildegunst'. Ik zou graag nog andere boeken van hem lezen, maar ik heb al rondgevraagd in verscheidene boekenwinkels en ze hebben geen, enkel in het Duits. Weet er iemand waar je nog boeken van Walter Moers kunt kopen in het Nederlands?
Bart Dewil op 7 september 2006:
Ik heb het boek in de originele taal gelezen, in het Duits dus. Toen ik het boek uit was, ben ik er een tijdje niet goed van geweest, zo goed was het. Het duurde even voor ik "afgekickt" was en aan een volgend boek begon. Ik heb meteen ook alle andere boeken van Walter Moers gekocht, alweer in het Duits.
Pieter Coene op 28 februari 2006:
Een schitterend, meeslepend boek. Toen ik er in begon te lezen wilde ik het in een ruk uitlezen. Het is een reis door je fantasiewereld met onwaarschijnlijke verrassingen en een wondermooie ontknoping.

Ik kon me alles precies voorstellen hoe de auteur het beschreef. Het boek zit vol spanning en emotie. Ondanks de dikte van het boek ( maar liefst 503 blz.) heb ik me geen minuut verveeld. Het is een wondermooi boek, ik raad het iedereen ten sterkste aan!
els tanghe op 30 november 2005:
Humor en spanning, elk woord over je tong voelen rollen, moeite om het boek te sluiten. "lezen kan je gek maken", en dat is wat dit boeken doet: gek op dit boek, snakkend naar meer.

Gelezen door: Elise Wagemans (1 boeken)

Citaat: "O ja, je kunt het voelen, het Orm! Het kan je een schop tegen je kont geven, je als een bliksem treffen, of je maag doen omdraaien."

Wat het Orm mag wezen, ontdek je in het wervelende avontuur van de Zamonische dichterdraak Hildegunst von Mythenmetz. De jonge Hildegunst krijgt van zijn dichtpeet een geheimzinnig en bijzonder intrigerend manuscript. Hij besluit op zoek te gaan naar meer informatie over de geniale maker. Die zoektocht leidt Hildegunst ver weg van de veilige Lintwormburcht – thuishaven voor beginnende en gevestigde auteurs – naar Boekheem, de stad van de dromende boeken.

De Stad van de dromende boeken is aan de ene kant een absolute lofzang op de schoonheid van woorden, aan de andere kant is het een satirische schop tegen de schenen van machtsgeile en op geld beluste literatuurbedrijven. En al houdt de schrijver dit spel 503 pagina’s vol, het verveelt geen moment.

In elk hoofdstuk prikkelt Moers de lezer met fantasierijke anagrammen zoals Ojahnn Golgo van Fontheweg, Orca de Wils en Gofid Letterkerl. Hij behoudt de spanning door ongelofelijke maar geloofwaardige plotwendingen, hij werkt op de lachspieren door vette én even gemeende knipogen. Alsof dat nog niet genoeg is, verrast Moers je met prachtige pentekeningen die het boek haast dramatische allures geven.

Ik pikte het boek heel toevallig op tijdens de Boekenbeurs 2006 en heb het niet meer losgelaten. De Stad van de dromende boeken is vreselijk verslavend leesvoer en een absolute leestip.

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
Kelsey Thaets op 5 november 2009:
Een van de meest fantasierijke boeken dat ik ooit gelezen heb. Van begin tot einde is er geen woord van waar en toch zou je het geloven. Het verhaal wordt zo verteld alsof je er middenin zit. Met plezier zou je zo een boek lezen als je even op reis wilt, weg van nu. De schrijfstijl is heel erg mooi en boeiend tot het einde nadert.
aias op 27 mei 2009:
Wou toch ook even zeggen: een prima recensie.
Nath op 5 februari 2008:
Voor iedereen die écht van boeken houdt, een genot om te lezen. Zolang je maar een open geest hebt. Ook ik kon niet aan de magie van het boek weerstaan en ben het meteen gaan kopen. Wat voor vreemde toverkracht oefent dit boek op zijn lezers uit? Wedden dat niemand ontsnapt?
Literatuur met GROTE 'L'!
Lut Roelens op 18 september 2007:
Toen ik dat boek aankocht voor onze bib, sprak het me meteen aan. Ik heb het meegenomen op vakantie en heb er ongelooflijk van genoten! Buiten goot het van de regen, maar dat gaf niet: ik zat veilig (nou ja) onder de grond in het labyrint van Boekheem. Na mijn vakantie wou ik het eigenlijk niet teruggeven aan de bib. Dat kon ik niet maken natuurlijk, ik heb het dan maar meteen gekocht. Af en toe kan ik dan lekker even van het boek "snoepen". Nu zoek ik nog een bakker die gespecialiseerd is in Boekheems gebak mèt leeslint!

Gelezen door: Tom Seeldraeyers (1 boeken)

Citaat: "Hier begint het verhaal. Het vertelt hoe ik in het bezit kwam van Het bloedig boek en het Orm verwierf. Het is geen verhaal voor types met een dunne huid en zwakke zenuwen - hun kan ik aanraden dit boek weer op de stapel terug te leggen en zich uit de voeten te maken naar de kinderafdeling. Hup-hup, weg jullie, kamilletheedrinkers en huilebalken, slappelingen en doetjes - dit verhaal gaat over een plek waar lezen nog een echt avontuur is! "

Dit is mijn favoriet boek omdat het je doet nadenken over literatuur en het plezier van het lezen - wat in dit boek soms dodelijk kan zijn .
Het verhaal speelt zich af in een wereld bevolkt met de meest bizarre schepsels die je doen griezelen, ontroeren, schaterlachen, nadenken, enzovoort. Voor al wie
van lezen houdt is dit een onontbeerlijk boek.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
niki vervaeke op 29 oktober 2009:
Ik heb het boek ook gelezen en het was een meeslepend, spannend verhaal met tegelijk een boel fijne boodschappen. Een echte aanrader voor mensen die graag een mooi, fictief verhaal lezen met boodschap, ook liefhebbers van sprookjes en fantasy kunnen hier hun hart aan ophalen

Gelezen door: BertVR (10 boeken)

Citaat: "Stelen van één schrijver heet plagiaat; stelen van meerdere heet research."

Hildegunst van Mythenmetz ontvoert ons naar zijn jeugdherinneringen. In deze eerste twee delen van zijn Reisherinneringen van een sentimentele dinosauriër vertelt hij ons over zijn wonderbaarlijke belevenissen in Boekheem. Hij vertelt hoe hij door zijn dichtpeet een document in handen krijgt, waardoor hij in vervoering raakt. Hij besluit de schrijver op te zoeken. Het wordt een lastige zoektocht vol onverwachte obstakels. Vele verschillende personages zijn immers vastbesloten een stokje in de weg te steken. Maar Hildegunst heeft een machtige bondgenoot... zijn geluk.

Wie denkt alles te weten na het lezen van Blauwbeer, heeft het danig mis. Het nieuwe van Zamonië is er misschien wel wat af en bepaalde situaties zijn vrij herkenbaar, maar deze keer zijn er meer fantasievolle personages... en er zijn een hele hoop boeken.
Waar Blauwbeer eerder een losse reeks krankzinnige gebeurtenissen was, kan je in de Stad van de Dromende Boeken al meer spreken over een echt verhaal. De gekheid is daarentegen helemaal niet geweken: doodserieus brengt Hildegunst ons verslag uit over de gekste absurditeiten. En toch geloof je het allemaal... Daar schuilt de kracht van Moers' werk: het verkopen van fenomenaal absurde en tegelijk ook fantastisch goede vondsten, en die toch net echt zijn. Je zou bijna wensen dat onze wereld vol zou lopen met de fraaie en minder fraaie personages: boeken, boeklingen, boekenjagers, haaimaden en natuurlijk lintwormen.
Het lezen van de Stad van de Dromende Boeken is dus meer dan een doodgewone bundel bekladde papiertjes: het is een ervaring.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Elske (66 boeken)

Ondanks de vele lovende woorden van de andere lezertips, vind ik het eerder een saai boek. Ik word niet meegezogen in deze fantasiewereld van allerlei wezentjes. Ook al geeft het een knipoog naar de literaire wereld, geef toe, dit weten we al, niet? Vanaf pagina 100 ofzo begon ik al diagonaal te lezen. Het zal mijn ding niet zijn.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: boekheem