Duivelssonate

Gelezen door: Claude Bonvin (746 boeken)

Citaat: "Notovich was altijd beroemd geweest om zijn uitstekende geheugen. De pianist had honderden composities in zijn hoofd zitten, die hij probleemloos tevoorschijn kon toveren."

Een thriller die gaat over muziek en liefde, waarin eigenlijk de muziek het haalt wat natuurlijk normaal is. Muziek is voor altijd en liefde verdwijnt. Weeral een goed geschreven thriller.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Emin (1 boeken)

Duivelssonate is een boek dat vanaf het begin al de lezer volpropt met spanning. Het hoofdpersonage, Mikhael Notovich, een muzikant van topkwaliteit, wordt verdacht van moord op zijn geliefde, niemand weet zeker of hij het gedaan heeft, hij zelf ook niet, wat zorgt voor een mysterieuze sfeer. Nadien verhuist Notovich naar Amsterdam om zijn hoofd af te koelen, dit is het verwarrendste deel van het boek. Er worden meer vragen gesteld dan beantwoord, er wordt gespeeld met flashbacks en mysteries, ook voelt dit middenste deel wat langzaam. Maar de verwarring wordt voor het grootste deel teniet gedaan door de interessante rivaliteit tussen het hoofdpersonage en Valdin, iemand die beweert een meesterpianist te zijn, en Notovich uitdaagt voor een duel. Ook wordt nog een negatief aspect van het verhaal teniet gedaan door de interacties tussen de personages, namelijk de voorspelbaarheid. Het enorme aantal vragen dat de lezer heeft helpt hier alleen maar bij, en geeft het einde van het boek een gevoel van opluchting.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Leander op 10 maart 2013:
Zeer goede recensie, het lijkt een beetje alsof het geschreven is voor school.