De tweede slaap

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Over dit verhaal kan ik geen details vertellen, want dan is de leespret meteen bedorven. Na een dertigtal bladzijden zal.je wel verrast worden door de opduikende details, maar de verrassing zal verder door de gebeurtenissen verduidelijkt worden. De plot is knap uitgebouwd, maar de afwikkeling ervan ontgoochelt wel wat en het open einde biedt weinig verklaring daarvoor. Toch merkwaardig dat Harris, die in zijn vorige werken altijd in het verleden ging graven, zich nu naar de toekomst richt. Verwacht hij het einde van de wereld nu al of maakt hij handig gebruik van de heersende angst rondom de klimaatproblemen? Interessant verhaal maar voor mij niet echt overtuigend ondanks de vakkundige uitwerking ervan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "In zijn nog maar korte leven had hij al meer dan genoeg lijken gezien. In die tijd viel daar in Engeland vrijwel niet aan te ontkomen. Ze werden opgehangen in ijzeren kooien om wetsovertreders te ontmoedigen, zoals die ellendige veroordeelden in Axford. Vooral 's winters trof je ze 's ochtends aan in deuropeningen, of op stukken braakliggend land, en daar lagen ze dan totdat iemand de moeite nam om de drekophaler wat geld toe te stoppen om ze weg te halen."

In het jaar 1468 reist de jonge pater Christopher Fairfax naar een afgelegen dorp in Engeland. De plaatselijke pastoor Thomas Lacy is een aantal dagen geleden tijdens een ongeluk van een heuvel gevallen en overleden. Bisschop Pole gaf Christopher de opdracht om de begrafenis van Thomas Lacy te begeleiden. Fairfax krijgt onderdak in de plaatselijke pastorie. Daar maakt hij kennis met de huishoudster en haar dochter. De oude pastoor blijkt een bizarre verzameling van vreemde voorwerpen te bewaren in zijn studeerkamer. Die voorwerpen werden gevonden in de omgeving van de 'Duvelsstoel' waar ook Lacy werd teruggevonden. In de buurt werden vele oude munten, glasscherven en menselijke botten ontdekt. De oude pastoor bleek er regelmatig op onderzoek te zijn gegaan. Tot zijn grote verbazing ontdekt Fairfax dat er in de pastorie ook een grote collectie van verboden ketterse geschriften aanwezig is. Hij begint te vermoeden dat de interesse voor deze geschriften en het verleden de oude pastoor het leven hebben gekost. Zijn nieuwsgierigheid is te groot om het hierbij te laten en daarom besluit Fairfax zijn verblijf in het dorpje met enkele dagen te verlengen en op onderzoek uit te gaan. Dat zal niet zonder gevolgen blijven! Een merkwaardige thriller van deze bestsellerauteur!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: