Op sterven na dood

Gelezen door: Bart Verdeyen (632 boeken)

Citaat: "'Wat speel je?' vroeg Norman Potting. '"Duelling Banjos"? Ken je die film Deliverance?'
'Ja, die heb ik wel eens gezien.'
'Met die broertjes die die vent aan een boom vastbinden en hem in zijn kont naaien? Met de banjo op de achtergrond?'
Burg knikte.
'Dat zouden ze op bruiloften moeten spelen in plaats van de "Bruidsmars"', zei Potting. 'Als een man trouwt, dan is dat het lot van die arme ziel. Zijn vrouw bindt hem aan een boom vast en naait hem in zijn kont.'"

De aanzet van dit verhaal speelt zich af te midden van de rokende puinhopen van de Twin Towers. Ronnie Wilson maakt van de chaos gebruik om een nieuw leven te beginnen.
Een vijftal jaren later wordt het skelet van een vrouw gevonden in een rioolput in Brighton. Iets later vinden twee jongeren het lijk van een vrouw in een kofferbak van een auto in Australiƫ. Na onderzoek blijkt het ook om een vrouw uit Brighton te gaan.

Roy Grace krijgt de taak om alle losse eindjes aan elkaar te breien. Bovendien wordt hij nog steeds geplaagd door het feit dat zijn eigen vrouw nu reeds negen jaar vermist is.

Knap geschreven thriller die leest als een trein. Vlotte, snedige dialogen met de nodige humor maken van dit boek een echte aanrader! Het slot doet de lezer weer uitkijken naar een volgende thriller van Peter James.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (764 boeken)

4 verhaallijnen wat niet altijd duidelijk is

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: