Straks werd ons geluk vermoord

Gelezen door: André Oyen (3553 boeken)

Citaat: "De man liep naar de ramen en klopte in zijn handen waarna de zonneschermen neerdaalden. Tergend traag als een guillotine die de tijd in sneetjes snijdt, gleden ze omlaag. Het waren er twee in totaal en geleidelijk aan trad de duisternis in en werd het zonlicht bruusk van de portretten aan de muur gerukt. De schaduw nam het over en wierp zich op de gezichten."

Straks werd ons geluk vermoord is een werk uit 2008 dat SF is maar dat ook sterk op normen en waarden inspeelt en daarom heb ik het ook gelezen.

Het verhaal is gesitueerd in een maatschappij waarin afwisseling tot in het dictatoriale wordt doorgedreven. Geen vast interieur (wat zou een vriendin van mij daar gelukkig mee zijn), altijd nieuwe producten uittesten, ook kunst, literatuur, muziek en dergelijke meer, kent slechts ééndagsvliegen. Monogamie is verboden en op het aangaan van een huwelijk staat een gevangenisstraf. Verliefd zijn op eender wie is een misdaad. Maar uiteraard is geen enkel systeem in staat om de liefde uit te te roeien. En dat is natuurlijk ook de bedoeling om een liefdesverhaal onder moeilijke, laten we hopen blijvende sf- omstandigheden, te laten openbloeien.

Brice is getuige op het geheime en verboden huwelijk van zijn beste vriend Bud Weiser. De plechtigheid wordt echter na een anonieme tip door een razzia van de politie verstoord waarbij Bud en zijn vrouw worden opgepakt. Maar Brice ontmoet er ook Lilly, een jonge vrouw. Ze slapen met elkaar en nemen de volgende ochtend weer afscheid. Maar het onvermijdelijke gebeurt. Brice wordt verliefd op haar. Wanneer Brice tegen de wet in Lilly opnieuw bezoekt, komt hij erachter dat ze een medium is. En een medium kan in de toekomst kijken. Wat ziet ze....? Ja dat kom je te weten wanneer dit spannende boek leest.

Bavo Dhooghe schrijft heel mooi. Hij heeft een prachtig beeldend taalgebruik en je raast door het boek als een trein.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: