Reiskoorts

Gelezen door: Alex leest (172 boeken)

Citaat: "Pedicure. Eronder, in kleine letters, stond: 3 uur. Anja noteerde na het opbergen van haar instrumenten altijd eigenhandig de nieuwe afspraak. Pedicure, drie uur, mompelde Alice. Dat betekende dat ze haar voeten moest wassen vandaag."

De auteur beschrijft in dit boek zeer herkenbare dagelijke gebeurtenissen, zo uit het leven gegrepen. Ontroerend en soms grappig!

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
Marie-L Gielen op 17 november 2016:
Reiskoorts van Diane Broeckhoven is een klein, maar daarom niet minderwaardig boekje. Het is geschreven in een enorm vlotte schrijfstijl. Hierdoor wil je het in één ruk uitlezen. Aangezien het slechts een zeventigtal pagina’s bevat, is dit ook mogelijk. Het verhaal gaat over een oudere vrouw die sinds kort weduwe geworden is. Ze had zich voorgenomen om nooit meer te reizen zonder haar man. Maar op een bepaald moment begint het toch te kriebelen. In ieder hoofdstuk gaat ze op reis naar een plek waar ze heel wat herinneringen met haar man heeft beleefd. Je kunt dus elk hoofdstuk afzonderlijk als kortverhaal lezen. Maar uiteindelijk heeft het boek toch een mooie samenhang. De verschillende hoofdstukken zijn ook chronologisch gerangschikt. Het ene hoofdstuk speelt zich af in mei, terwijl het andere in december plaatsvindt. Het centrale thema is de verwerking van de dood van haar man. Tijdens elke reis haalt ze herinneringen op. Deze worden op een mooie en gevoelige manier verteld. De taal is enorm realistisch. Er wordt ook vaak humor gebruikt. Hierdoor leest het erg luchtig en snel. Het boek is ideaal om te lezen op een rustig zomer avond in je zetel. Ik kan het alleen maar aanraden!
Lin op 26 augustus 2013:
Een heel mooi en ontroerend klein boekje. Om te koesteren.
Marita Schaukens op 15 augustus 2013:
De ondertitel luidt Een verhaal voor onderweg. Alice is na de dood van Jules niet echt meer wild van reizen. Ze wil wel terug naar Parijs en haar herinneringen aan haar man, maar ze komt niet verder dan de stationsrestauratie. Aan zee met haar zus mondt ook uit in een mislukking. Groter wordt de afkeer van het reizen in de volgende hoofdstukken: ze wil gewoon niet naar Benidorm, ze reist een half uur met de tram in Antwerpen. De laatste reis van een medebewoner in haar appartementsblok gaat geruisloos aan haar voorbij. Mooie novelle, vlotte taal en boeiende levensechte personages.