Het duistere meer

Gelezen door: Noël Gybels (570 boeken)

Beste Australische thrillerdebuut 2017 en dat is wel oververdiend te noemen. Het verhaal wordt hoofdzakelijk verteld door rechercheur Gemma Woodstock. Het oplossen van een moordzaak zorgt ervoor dat er geheimen uit haar verleden opduiken. Knappe plot met een verrassende afwikkeling. Personages worden grondig en bijzonder doordacht getekend. Boeiend leesvoer dat beslist doet uitkijken naar de volgende thrillers rondom Woodstock, die volgend jaar in het Nederlands zullen verschijnen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (620 boeken)

Citaat: "Met twee passen naar voren wordt het bevestigd: er ligt inderdaad een vrouw in het meer, met haar gezicht naar beneden. Telkens als er een rimpeling over het meer trekt, worden blote armen zichtbaar en er drijven rode rozen met lange stelen op haar watergraf."

Wanneer een jogger rond het meer bij het Australische stadje Smithson loopt, doet hij een akelige ontdekking. In het meer drijft het lichaam van Rosalind Ryan. Rond het lichaam drijven ook een heleboel rode rozen. Deze jonge en bloedmooie vrouw werkte als lerares in de plaatselijke middelbare school. Op de avond van haar moord beleefde ze de première van het toneelstuk 'Romeo en Julia' dat ze volledig had herschreven en in een modern jasje had gestoken. Haar leerlingen voerden het toneelstuk op en iedereen was er zeer lovend over. Rechercheur Gemma Woodstock en haar collega Felix worden op de zaak gezet. Gemma wil absoluut deze zaak voor haar rekening nemen en daarom verzwijgt ze dat ze Rosalind Ryan heeft gekend. Ze zat namelijk in dezelfde klas als de vermoorde vrouw en ze beweert dat ze haar maar oppervlakkig kende. Later wordt duidelijk dat dit helemaal niet klopt, integendeel! De twee vrouwen delen een geschiedenis die een aantal vreselijke gebeurtenissen in het verleden kunnen verklaren. Naarmate het onderzoek vordert, dreigen er nog meer geheimen aan het licht te komen die sommige inwoners van Smithson liever verborgen willen houden. Een thrillerdebuut met 'ups and downs'. Soms had ik het gevoel in een romantisch liefdesverhaal terechtgekomen te zijn. Maar eenmaal de puzzelstukjes in elkaar vallen, blijkt dit toch een degelijk verhaal op te leveren. Vooral het gevoel van de voortdurende dreiging rond het meer is soms beklemmend.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: