61 uur

Gelezen door: Bart Verdeyen (626 boeken)

Citaat: "De avontuurlijke gebeurtenissen volgden elkaar in rap tempo op. En al die gebeurtenissen moesten stuk voor stuk efficiënt en adequaat worden afgehandeld. Van geweldig belangrijk tot onbeduidend. Al was onbeduidend weer niet hetzelfde als triviaal. Hij gaf per maand alleen al vijftienhonderd dollar uit aan elastiekjes. Puur en alleen om alle bankbiljetten die hij naar de bank bracht, in bundeltjes bij elkaar te binden."

Een autobus komt in de problemen tijdens een sneeuwstorm in Bolton, South Dakota. Een van de passagiers is Jack Reacher en door dit ongeval zit hij vast in dit kleine stadje. Hij maakt er kennis met de lokale politie die een relatief groot aantal manschappen telt. Dat komt omdat het stadje een contract heeft met de plaatselijke gevangenis. De politie moet altijd stand-by staan voor eventuele opstanden.

Er blijkt ook een probleem te zijn met een groep bikers die een vroeger legerpand bezet houdt. En op deze lokatie zijn er een aantal zaken niet pluis. Er zouden drugsdeals gesloten worden en een van de getuigen van deze handel zit in een getuigenbeschermingsprogramma. En dan beginnen de eerste moorden. Jack bevindt zich in het oog van de storm: letterlijk en figuurlijk!

Dit boek leest als een trein! Spannend en vlot geschreven. Je leeft echt mee met de personages en het koude vriesweer wordt zo treffend beschreven dat je er zelf de koude rillingen van krijgt!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (573 boeken)

Onvermoeibare Jack Reacher belandt dit keer na een busongeval in Bolton, South Dakota. Niet alleen de extreme koude, maar ook het politiekorps en de nabijgelegen gevangenis zullen voor problemen zorgen. Onze held belandt al snel in het middelpunt van de actie, al gaat het aanvankelijk maar om het beschermen van een vrouwelijke getuige, die een drugsdeal zag gebeuren en nu een hinderpaal vormt voor een Mexicaanse supergangster. De plot wordt zorgvuldig opgebouwd en de spanning zwelt gestaag aan, je zal snel meegezogen worden door de overbekende stijl van Child. De ontknoping verrast niet echt, een aandachtig lezer kon alles makkelijk voorspellen en blijft wat op zijn honger achter, want van Reacher is geen spoor meer te vinden en je moet het stellen met "wordt vervolgd". Degelijk thrillerwerk !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Bolton, South Dakota