In memoriam

Gelezen door: Bart Verdeyen (580 boeken)

Citaat: "Tammy liet een hysterisch lachje ontsnappen. Hij wou haar alleen maar bang maken. Hij ging haar niet vermoorden of verkrachten. Het was een geintje. Ze glimlachte zelfs onder de tape, toen de auto even heel zachtjes schommelde. Haar glimlach verdween. Opnieuw schommelde de Camry heen en weer, maar nu harder dan de eerste keer. Ze hoorde gespetter en voelde de auto trillen. Tammy wist dat er een golf tegen de voorkant van de auto was geslagen."

In de omgeving van Californië wordt de tiener Tammy Foster overvallen en in de kofferbak van haar auto gestopt. De dader rijdt met haar auto naar het strand en laat haar daar achter in de auto. Het opkomende water zal zijn werk doen... Een dag eerder vond een politieman een kruis langs een snelweg over dit voorval. Alleen is het geen herdenkingskruis, maar wel een aankondiging van de gruwelijke feiten die zullen volgen. Al snel duiken er nog zulke kruisen op en moet Kathryn Dance proberen om de zaak op te lossen. Ze komt op het spoor van Travis Brigham die betrokken was bij een fataal auto-ongeluk. Hierdoor krijgt hij vreselijke haataanvallen tegen zich op een populair weblog.

Zeer knap en spannend geschreven. De lezer wordt voortdurend op het verkeerde been gezet. Alleen speelt Jeffery Deaver een beetje vals door op het einde met een aantal nieuwe puzzelstukjes op de proppen te komen om zijn verhaal af te ronden!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Marijn Abelshausen (1 boeken)

Citaat: "Ze zat in de val. Alsjeblieft, wie dan ook. Tammy begon weer te bidden. Tot God, tot een voorbijganger, zelfs tot haar ontvoerder, die haar misschien genadig zou zijn. Maar het enige wat ze hoorde was het onverschillige geklots van zeewater dat in de achterbak begon te sijpelen."

In Monterey, een streek in Californië, verschijnen steeds meer houten herdenkingskruizen langs de snelwegen. Niet om ongelukken te herdenken, maar om gruwelijke moorden aan te kondigen. Het is aan Kathryn Dance, een detective bij de CBI, om de dader te achterhalen. Al snel vindt ze een mogelijke verdachte, een jongen genaamd Travis Brigham die de oorzaak was van een fataal verkeersongeval en daardoor erg veel last heeft van cyberpesten. Er blijven echter veel vragen onopgelost en er blijven maar meer slachtoffers vallen.

Naar mijn mening is dit een zeer spannend boek, een mooi voorbeeld van een pageturner. De schrijver weet zijn lezer goed in spanning te houden, om hem dan helemaal op het verkeerde spoor te laten komen. Het verhaal zit vol met plotselinge wendingen en het heeft een erg verrassend plot. Dit boek is zeker aan te raden aan wie van detectiveverhalen houdt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: