Drie seconden

Gelezen door: An Stessens (29 boeken)

Volgens de gespecialiseerde pers zijn de Zweedse Roslund & Hellström – de ene ex-crimineel, de ander ooit begeleider van vrijgelaten criminelen – de nieuwe sterren aan het Scandinavische thrillerfirmament. Keurig volgens Scandinavische traditie schrijft dit duo niet alleen ter verstrooiing ende vermaak van de lezer. Ze willen die lezer een geweten schoppen en kaarten uitdrukkelijk maatschappelijke problemen aan. Nil nove sub sole. Maar: ze zijn zwarter, rauwer, gewelddadiger en complexer dan de gemiddelde Scandinavische thriller.

In Drie seconden infiltreert de Zweedse ex-crimineel Piet Hoffman in de Poolse maffia. Een collega-infiltrant sterft door toedoen van Hoffman bij een drugstransactie. Politieman Ewert Grens begint aan het moordonderzoek, net wanneer Hoffman in opdracht van de Polen en met medeweten van de Zweedse autoriteiten de drugsbevoorrading in Zweedse gevangenissen overneemt.

Roslund & Hellström hakken ze er stevig in en vragen hardop welke prijs individuen, autoriteiten en de maatschappij moeten betalen wanneer de politie infiltranten inschakelt. En en passant is Drie seconden ook nog eens een bloedstollende, ingenieuze en zwaar verslavende thriller.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Mama Miracoli op 25 juni 2010:
Kijk ook eens in Humo (22 juni 2010): schitterend boek! beoordeeld met vele malen ***** en bovendien ook nog een kortingsbon van 3 euro!

Gelezen door: marina Devadder (1 boeken)

Super spannend boek, heel mooi geschreven, kan je niet wegleggen. Leest vlot.
Bekroond tot beste Zweedse thriller in 2009.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: