Alles waar ik spijt van heb

Gelezen door: Peter Geiregat (479 boeken)

Alles waar ik spijt van heb is een meesterwerk voor wie houdt van mooie zinnen en een secure sfeerschepping. Claudel verweeft zijn sublieme schrijfstijl met de zoektocht van het hoofdpersonage naar zijn roots.

Op 16-jarige leeftijd heeft de verteller zijn moeder de rug toegekeerd. Zestien jaar laten keert hij naar zijn geboortedorp terug om zijn moeder te begraven. De herinneringen komen naar boven en de lezer wordt mee ondergedompeld in de familiegeschiedenis. Aan de hand van de inwoners uit het dorp komt de verborgen waarheid bloot te liggen: een ui die van zijn schil ontdaan wordt.

De combinatie verhaal, schrijfstijl en sfeerschepping maakt van dit boek een absolute aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Paul Degrande (48 boeken)

Citaat: "Iedereen wil altijd weten waaraan de doden zijn gestorven, terwijl dit er niet toe doet... Het gaat erom waarom ze zijn gestorven, maar dit wordt nooit gevraagd... "

Na een lange afwezigheid komt de hoofdfiguur van de roman terug naar zijn geboortedorp om er de begrafenis van zijn moeder te regelen. Aan de hand van de ontmoetingen met de notabelen van het dorp en in het bijzonder met de hoteleigenaar komt er een ander licht te schijnen op het leven en de drijfveren van zijn moeder die hij destijds - onterecht? - gebelgd in de steek liet.

Bitterzoet met veel ontzag geschreven familieverhaal - un tranche de vie - om nooit meer te vergeten. Top!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: