Laat de ware binnenkomen

Gelezen door: Mark L (6 boeken)

Laat de ware binnenkomen vertelt over een jongen die slachtoffer is van pesterijen en een meisje leert kennen waarmee het wel goed klikt. Er is echter iets vreemd aan het meisje.
Akelige gebeurtenissen volgen elkaar op waarbij parallele verhaallijnen uiteindelijk samen komen of naast elkaar blijven bestaan maar toch steeds relateren aan het meisje of de personen waarmee ze omgaat, dus ook Oskar, de gepeste jongen. Het sterke van dit horrorverhaal is een groot aantal personages die op hun manier geconfronteerd worden met de gruwelijkheden.

Naarmate het boek vordert zijn er raakvlakken, maar dit wordt maar geleidelijk gebracht door steeds van de ene ‘scène' naar de andere te springen. Zo wordt de spanning opgeklopt en Lindqvist slaagt erin die snijdend te houden door een scherpe schrijfstijl, hij vervalt trouwens nooit in goedkope bloederige scènes.

Het originele aan dit vampierenverhaal is dat het vampirisme compleet gederomantiseerd wordt, en het veranderingsproces vanuit een bijna wetenschappelijke en zeer persoonlijke beleving beschreven wordt. Een pageturner van formaat.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: