Kamer in Oostende

Gelezen door: Mia (98 boeken)

Citaat: "Ik denk:je moet Liefhebben. We moeten zorgvuldig leven, en als we niet horen wat er gezegd is, moeten we terugkeren en vragen:'Wat heb je gezegd?' (p108) "

Oostende, Koningin der badsteden, zo leerde ik nog op school... Daar is nu nog weinig van terug te vinden,tenminste als je niet goed kijkt. (Koen) Peeters en (Koen) Broucke, schrijver en schilder, dwalen door Oostende en proberen door de lelijke appartementsgebouwen heen te kijken, proberen een verbinding te leggen met het verleden, dat toch altijd nog ergens hangt. Ze noemen hun methode 'perspectivisme'. We komen in 32 kamers, in 32 'verledens'. Twee keer is de zee zelf aan het woord. De zee als enige constante.

Een roman zou ik dit niet noemen. Bij roman denk ik toch allereerst aan fictie. Hier wordt gespeeld met fictie en realiteit. Net als in De mensengenezer is de tijd rekbaar, nooit echt voorbij, terwijl hij toch wegtikt. Voor mij is het boek een ode aan Oostende en de zee, aan de vriendschap, aan de onvermijdelijkheid van het ouder worden, aan kleur en geluid en leven.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Mia op 2 januari 2020:
Ik vergat nog te vertellen dat bij dit boek een prachtige podcast is gemaakt door Klara! Een meerwaarde!

Gelezen door: Claude Bonvin (776 boeken)

Een schrijver en een schilder ontmoeten elkaar steeds in Oostende.Ze ontmoeten er mensen die iets kunnen vertellen over Ensor en andere beroemde mensen die in Oostende hebben gewoond en door de ogen van die mensen gaan ze terug in de tijd van toen. Een goed geschreven roman over kunst,vriendschap,verdriet en literatuur

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (581 boeken)

Schrijver Peeters en schilder Broucke ontmoeten elkaar in Oostende en daaruit groeit een samenwerking, een dwaaltocht, een vriendschap. Samen doorkruisen ze de stad en ontmoeten diverse personages, speuren naar restanten van allerlei levens en proberen allerlei kunstenaars te bestuderen. Prachtige, poëtische stijl neemt je als lezer mee op dwaaltocht door ontroerende belevenissen. Eigenlijk een uitgebreid mediteren over voorbije levens en gebeurtenissen en hoopvol eindigen genietend van de diverse belevenissen. Een prachtig, ontroerend boek !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: