Laatste weduwe

Gelezen door: Bart Verdeyen (612 boeken)

Citaat: "Naast haar dochter kwam een busje tot stilstand. De zijdeur werd opengeschoven. Een man sprong naar buiten. Michelle klemde haar sleutels vast. Ze begon keihard te rennen, stormde op haar dochter af. Ze schreeuwde, maar het was te laat. Ashley was ervandoor gegaan, precies zoals ze het haar hadden geleerd. Wat goed was, ook al had de man het niet op haar voorzien. Hij wilde Michelle."

Wanneer Michelle Spivey met haar dochtertje aan het winkelen is, stopt er plotseling een busje. Een man springt naar buiten en Michelle vreest dat hij het op haar dochter heeft gemunt. Maar Michelle wordt zelf ontvoerd. Een maand later wordt er een aanslag gepleegd op de campus van Emory University in de buurt van Atlanta. Sara Linton en Will Trent zijn in de buurt en worden opgeschrikt door een aantal explosies. Tijdens hun interventie kan Will Trent niet beletten dat de aanslagplegers Sara ontvoeren. Tijdens de raid ziet Trent dat Michelle Spivey zich in het gezelschap van de gangsters bevindt. Het lijkt erop dat ze gewond is en dat de ontvoerders haar naar het ziekenhuis wilden brengen. Sara en Michelle zijn in handen gevallen van een radicale groepering die grootse plannen heeft voor nog zwaardere aanslagen. Ze hebben hun kamp opgeslagen in een bosrijk gebied in de bergen. Ze leven er in zeer primitieve omstandigheden en vele kinderen zijn doodziek. Er lijkt een uitbraak van mazelen in het kamp te zijn. Sara, die kinderarts is, wordt gedwongen om de kinderen te verzorgen. De leider van het kamp wordt Dash genoemd en regeert er met ijzeren hand. Hij probeert een goede indruk op Sara te maken maar kan toch niet verhinderen dat zijn masker soms afvalt. Will Trent probeert te infiltreren in de bende. Hij probeert op die manier zijn geliefde Sara te bevrijden en te verhinderen dat de plannen van de groepering worden uitgevoerd. Dit is niet het beste boek van Karin Slaughter! Meer zelfs, soms vond ik het verhaal enorm langdradig en saai en had ik veel moeite om me er doorheen te worstelen. Bijzonder jammer omdat ik van deze schrijfster veel meer verwachtte!!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (565 boeken)

Wie de thrillers van deze schrijfster leest, weet dat er harde, bloederige, schrijnende verhalen zullen opduiken. Maar in deze politiethriller worden alle remmingen overboord gegooid en vallen de lijken bij bosjes. En toch sleept het verhaal zich tergend traag verder door de ellenlange verklaringen en omstandige beschrijvingen. Daardoor is dit een erg zwakke aflevering in haar thrillerserie geworden en ook de bekende personages beginnen vervelende trekjes te vertonen. Ik ben nu wel wat uitgekeken op Slaughters verhalen en hoop dat ze haar succes niet aan het uitbuiten is. Zwak geheel !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: