Een stervend dier

Gelezen door: Andr├ę Oyen (3507 boeken)

Citaat: "De grote grap die de biologie met ons uithaalt is dat je al intiem bent voordat je ook maar iets van de ander weet."

David Kepesh, grijs en in de zestig, cultuurcriticus op televisie en populair docent aan een New Yorkse universiteit en notoir studentenverleider, ontmoet Consuele Castillo, een beschaafde studente van vierentwintig, dochter van rijke Cubaanse ballingen. Op slag verandert ze zijn leven in een erotische chaos.

Zijn wereldwijsheid, zijn zelfvertrouwen en zijn verstand laten hem in de steek, en wat begon als een onbekommerd avontuurtje, ontwikkelt zich in acht jaar tijd tot een navrant en tragisch verhaal van liefde en verlies.

Het Amerikaanse seksuele panorama van na de jaren zestig met nieuwe erotiek, wordt In Een stervend dier uitgebreid in kaart gebracht door Philip Roth. In 2008 werd dit boek uit 2001 verfilmd door Isabel Coixet onder de titel Elegy.
The Dying Animal is zeker niet niet het beste stukje proza uit het oeuvre van de Pullitzerprijs-winnaar Philip Roth, toch zit er een boeiend verhaal verborgen tussen de soms genante overanalyses van een intellectuele man die constant zijn pik achterna holt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: